10. kolo
25.10.2015 15:05 CET
1 : 5
(1:3)

Reportáž

AFC Bournemouth - Tottenham Hotspur 1:5

"Hurrikane" smetl Bournemouth. Útočník Tottenhamu se po matném úvodu sezóny konečně probudil a v utkání na hřišti nováčka soutěže explodoval. Výsledek 5:1 zařídil hattrickem především on, i když stejná "zásluha" by se dala přisoudit i gólmanovi domácích Arturu Borucovi, který dva góly zavinil a navíc fauloval Kanea na penaltu.

Bournemouth zažil přímo snový vstup do utkání, už po devětačtyřiceti sekundách odcentroval z levé strany Charlie Daniels a míč přes nepozorného Rose dolétl až k Mattovi Richtiemu. Jeden z hlavních ofenzivních tahounů letošního nováčka Premier League si balón mohl v klidu zpracovat na silnější levačku a nekompromisně zakončit. Jenže Eddiemu Howeovi letos nefunguje obrana a za čtvrt hodiny už vedl Tottenham.

Vyrovnání hostům věnoval Artur Boruc, který ve vápně srazil k zemi Kanea - v momentě, kdy už neměl naději zakončit. S nařízenou penaltou se nicméně sám postižený popasoval na výbornou. V sedmnácté minutě pak úplně otočil skóre Moussa Dembélé. Rosova dělovka sice trefilo početnou zeď Bournemouthu, jenže než se obránci Cherries stihli vzpamatovat, Dembélé už byl sám před Borucem a střelou k tyči mu nedal šanci.

Defenziva domácích se totálně sesypala a hlavním strůjcem výsledné porážky byl gólman Artur Boruc. Ve čtyřiadvacáté minutě sice ještě vyrazil Alderweireldovu hlavičku po rohovém kopu, ale o pár minut později si vybral svoji nejslabší chvíli. Kaneův tečovaný centr Boruc neudržel v náručí a Erik Lamela dorazil míč do prázdné branky.

V závěru poločasu se Bournemouth mohl vrátit do zápasu, měl k tomu dvě veliké příležitosti. Tu první však z brankové čáry hasil Alderweireld a o chvíli později trefil Joshua King tyčku Llorisovy branky. A tak deset minut po obrátce naopak definitivně udeřil Tottenham. Christian Eriksen narýsoval do vápna dokonalý balón, na který se Harry Kane dokázal natáhnout a zvýšit už na 4:1.

Po hodině hry Boruc chyboval zas a postaral se tak o zaokrouhlení inkasovaných gólů na pět. Kaneovu pumelici sice ještě vyrazil na roh, jenže potom neudržel míč po hlavičce Alderweirelda a Harry Kane snadno zkompletoval hattrick.

Pro Cherries to byla studená sprcha a také druhá porážka 1:5 v řadě. S odpovědí chtěl přispěchat ještě Ritchie, ale s pěknou dalekonosnou ranou na Llorise nevyzrál. Ještě blíže nádhernému gólu byl Eriksen, který rozezněl tyčku. V závěru ještě div nepřidal třetí chybu vedoucí ke gólu tolik propíraný Boruc, který neudržel centr Diera a při snaze sebrat odražený míč zřejmě fauloval Kanea. Sudí ho však tentokrát ušetřil.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

možná spíše 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele