30. kolo
12.03.2016 16:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

AFC Bournemouth - Swansea City 3:2

Z tohohle už musí kápnout záchrana. Bournemouth si připisuje na konto třetí po sobě jdoucí vítězství, když tentokrát přestřílel Swansea 3:2, a po 30 kolech bude mít na sestupové pozice náskok minimálně 10 bodů. V barvách nováčka dnes úřadoval hlavně vděčný navrátilec Max Gradel...

Křídelník z Pobřeží Slonoviny strávil vesměs celý podzim na marodce, a i když teď šlo už o jeho čtvrtý start v základní sestavě, Gradelův comeback na fanoušky z pochopitelných důvodů stále působí čerstvě.

A čerstvě se jevil i sám 28letý fotbalista. Byl to totiž právě Gradel, kdo v 37. minutě skočil po vyraženém centru a v poklidu jej uklidil do sítě, aby pak okamžitě dosprintoval na lavičku obejmout trenéra Eddieho Howea a další zaměstnance klubu, kteří mu pomáhali s rekonvalescencí.

Gradelovo gesto jistě leckoho zahřálo, Bournemouth se však z jeho trefy těšil ani ne dvě minuty. Poté Barrow vběhl z pravé strany doprostřed a napnul síť tentokrát za Borucovými zády.

Podobný scénář se opakoval i po přestávce. Joshua King poslal domácí do vedení, ovšem rozjetý Gylfi Sigurdsson vzápětí srovnával svým sedmým gólem v 11 startech. Odchod Jonja Shelveyho a příchod stále nemocného trenéra Guidolina Islanďanovi bezesporu prospěl.

Ani tehdy nicméně nebylo hotovo a poslední slovo měl opět bournemouthský hrdina nedávné doby, stoper Steve Cook. Ten před pár týdny skóroval takovými polonůžkami a také tentokrát se prosadil ze vzduchu, i když pro změnu hlavou za asistence rovněž čím dál lepšího Matta Ritchieho.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Přeji výhru domácím 3:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele