26. kolo
13.02.2016 16:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

AFC Bournemouth - Stoke City 1:3

Dva domácí zápasy, dvě porážky; a Bournemouth se do sestupové šlamastyky namáčí čím dál tím víc. Dnes na Goldsands podlehl trápícímu se Stoke City, které naopak konečně urvalo tři body. Po třech porážkách 0:3 v řadě nyní Potters naopak tři branky vstřelili a inkasovali jenom jedinkrát. Vrátili se tak do horní poloviny tabulky, naopak Cherries už na trojici "zoufalců" shlíží jen se čtyřbodovým odstupem.

Skóre otevřel v prvním poločase svým prvním gólem v dresu Stoke Giannelli Imbula, Bournemouth zareagoval o přestávce, kdy do hry poslal druhého útočníka - do deseti minut se však trefili Affelay a Joselu. Za Cherries dokázal reagovat pouze střídající Matt Ritchie.

Vše začalo v deváté minutě, kdy obrana Bournemouthu zblokovala ránu Shaqiriho, ale Imbula dorážku nasměroval přesně k tyči. V prvním poločase Stoke zahrozilo ještě dvakrát a jednou dokonce rozvlnilo síť. Jon Walters však napálil míč do té boční. Po další akci Walterse pak střílel Shaqiri, ale Boruc tentokrát jeho ránu lapil.

Velká show začala po změně stran. Na hřiště přišel Joshua King, který hned zkraje poločasu prověřil kvality Jacka Butlanda. Jenže pak během tří minut hosté dvakrát skórovali a bylo prakticky po zápase. Protiútok zakončil skvělou střelou po přihrávce Walterse Ibrahim Affelay, aby záhy nádherný centr Shaqiriho proměnil v třígólové vedení střídající Joselu.

Jenže Bournemouth se nevzdal a o pouhé dvě minuty později snížil na 1:3 další střídající borec Matt Ritchie, jenž napálil do sítě centr Danielse. Atmosféra v závěrečné půlhodině byla strhující, fanoušci Bournemouthu hnali svůj tým za dalšími góly. Po hodině hry měl příležitost ke kontaktní trefě Benik Afobe, který zakončoval po rohovém kopu z voleje na zadní tyči. Branku ale netrefil. V podobné pozici měl gól na noze Matt Ritchie, Kingovu přihrávku však ve skluzu nezasáhl dostatečně silně.

Josh King byl skutečně při chuti, ale jeho tvůrčí práce zůstala nevyužita. Po jeho centru a zaváhání obrany se k zakončení dostal Junior Stanislas, ale ten nedokázal ideálně zamířit ani trefit míč. Skóre tak zůstalo stejné - i zásluhou Artura Boruce, který v nastaveném čase lapil ránu Jona Walterse.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele