28. kolo
01.03.2016 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Southampton FC 2:0

Bournemouth načíná měsíc březen tou nejlepší cestou; v malém jižanském derby získává tři body, které by v konečném zúčtování mohly nést cenu zlata. Aktuálně mají Cherries už osm bodů náskok na sestupovou zónu, ačkoliv Newcastle má rovnou dva zápasy k dobru...

Hned úvodem nutno říct, že Southampton - jehož hlavním rivalem, nezapomínejme, zůstává Portsmouth - to svým sousedům z jihu Anglie dosti ulehčil svým vlažným přístupem k utkání. Přihrávky Saints celou dobu létaly podivnými směry a šance si hosté v podstatě vůbec nevytvářeli.

Tou jejich nejlepší vlastně až do konce zápasu zůstala vůbec první slušná příležitost duelu, když po jednom pěkném záběru krajního beka Cédrika měl zakončovat lépe Austin. Sotva bránící Cédric se mimoto jevil spíš jako slabina a Gradel ho zkraje párkrát provětral.

Gól však nakonec přišel z druhé strany, kde osudově pochybil kapitán a lídr defenzivní linie Sotonu José Fonte. Ten odmítl pod tlakem prostě zakopnout míč na tribunu, nechal se obalamutit Kingem, kterého pak fauloval, a z následujícího nepřímého kopu Forster vyrazil Ritchieho centr pouze ke Cookovi, jenž na stopera až neuvěřitelně obratně napůl zastříhal nůžkami a pohotově skóroval.

Na tuto ránu Ronald Koeman zareagoval změnou formace - už ve 35. minutě stáhl Yoshidu a vysvlékl středopolaře Davise, aby odhodil koncept s pěti obránci. Jenže tahle změna nic dobrého nepřinesla a Southampton se do zápasu vlastně nikdy nedostal. Ve druhé půli navíc Koemana k dalším střídáním dohnaly zdravotní problémy Austina s Longem.

Také Eddie Howe musel na druhé straně vynuceně střídat, když si to rovnou do tunelu namířil Harry Arter, to však Bournemouth příliš nerozhodilo. Naopak, 10 minut před koncem se Matt Ritchie vyšvihl s ještě vyvedenější dodávkou ze standardní situace, a na přední tyči se krásně hlavou prosadil Afobe.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele