32. kolo
02.04.2016 16:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

AFC Bournemouth - Manchester City 0:4

Obrovská úleva pro Manchester City. Po hrozivém období, v němž Citizens prohráli čtyři z šesti utkání se snad situace obrací zpátky do správných kolejí. Kevin De Bruyne se po deseti týdnech vrátil do sestavy a Pellegriniho svěřenci hned smetli Bournemouth z jeho stadionu v poměru 4:0. Kromě De Bruyneho skórovali ještě Fernando a Sergio Agüero.

S týmy z první šestky Manchester City ani jednou nevyhrál, naopak v šestnácti zápasech proti celkům z dolní poloviny tabulky uhráli Citizens 42 (!) bodů. Bournemouth před reprezentační pauzou podlehl o tři góly Tottenhamu, ale předtím třikrát v řadě vyhrál. Svěřenci Eddieho Howea však předvedli v prvním poločase hanebný výkon a ve druhém dějství už s výsledkem nedokázali nic udělat.

Na Goldsands se prakticky opakoval zmíněný duel proti Spurs, kdy Harry Kane za čtvrt hodiny ukončil zápas dvěma góly. Tentokrát se Cherries sesypali ještě výrazněji, ve dvacáté minutě totiž svítilo na výsledkové tabuli 0:3.

Začalo to už v sedmé minutě, kdy liknavou obranou Bournemouthu prolétl rohový kop Navase a záložník Fernando pohotově nasměroval vysoký balón do sítě. Jen pět minut poté "nepochopený génius" Charlie Daniels předal míč před vlastním vápnem Silvovi a postaral se o dvougólovou ztrátu. Agüero totiž španělskému šikulovi vzápětí míč hodil do vápna, kde jej Silva sklepl na Kevina De Bruyneho a ten krásnou akci zakončil přesnou střelou k tyči.

Třetí ránu do vazu dostali domácí v devatenácté minutě, kdy utkání de facto skončilo. Navasův centr si vytipoval Sergio Agüero, který i přes nízký vzrůst vyskočil překvapivě vysoko, naopak Adam Smith zůstal pod tlakem Argentince jako přibitý k trávníku. Čtvrtou trefu záhy nepřidal Fernandinho, jenž po další hloupé ztrátě Cherries nastřelil břevno.

Bournemouth byl vzadu naprosto tristní a v ofenzivě to nebylo o nic lepší. Caballero musel zasahovat všehovšudy jedinkrát, když ve třicáté minutě někdo z bránících hráčů tečoval ve vápně Ritchieho centr z pravé strany.

Po změně stran už se toho příliš nestalo. Proč taky; Manchester City se neměl kam hnát a Cherries byli po všech stránkách sterilní. Přesto musel hned po obrátce zasahovat Boruc proti střele De Bruyneho. Belgičana posléze vystřídal Aleksandar Kolarov, jenž byl rovněž nebezpečný. Jeho ránu musel čtvrt hodiny před koncem Boruc vyrazit.

Srbský zadák se však přece prosadil. V nastavené čase pronikl mezi Ritchiem a O’Kanem do šestnáctky, kde se sice dostal do nepříliš výhodného úhlu, ale ve skórování mu to nezabránilo. Jeho pumelice na zadní tyč byla pro gólmana Bournemouthu až příliš přesná.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

Prostě 3 body ale už nic nečekám boj o LM je teď priorita. No ale podle toho jak hrajeme

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

Kevin a Samir zpet konecne da nekdo lepsi centr jak Navas...

Reagovat
diastan

Na Kevina se ohromně těším, aspoň malá jiskra naděje před LM, i ten Nasri to dokáže oživit. Ale i tak bude potřebovat velké štěstí v obraně s tím co tam teď máme.

Reagovat
Pony Slaystation

na slabší si MC dovoluje 0:3

Reagovat
t0mmy33MCFC

no na ville a norwichi sme si moc nedovolili

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
MCFC_8

Dnes sa ukazalo preco sezona dopadne tak ako dopadne...ktovie kde by sme boli ak by Kevin nevypadol na tak dlhy cas...

Reagovat
smazaný uživatel

Slušnej match a solidní příprava před paříží, teda snad ano. na závěr zápasu parádní trefa saši kolarova!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele