1. kolo
16.08.2014 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Tottenham spasil až chladnokrevný zadák Dier

Severolondýňané měli dnes obecně pořádné problémy s rozhodováním vlastních zápasů a celé to načal už odpoledne Tottenham, který se nakonec musel opřít až o jeden záblesk debutujícího stopera Erica Diera. Do té doby - 93. minuty - to byla na Upton Parku vyloženě bída třená s nouzí...

Přitom fanoušci Hammers zkraje příliš důvodů k optimismu neměli: jejich miláčci v průběhu úvodní pětiminutovky několikrát s radostí odevzdali balon soupeři, jehož ofenzivní trojlístek ve složení Lamela-Eriksen-Lennon vypadal být při chuti a neustále v pohybu. Jenže tenhle obraz hry příliš dlouho aktuálním být nevydržel. Procentuální vyjádření držení míče se pomalu začalo překlápět na opačnou stranu a Tottenham najednou přestával presovat i cítit půdu pod nohama.

Naopak West Ham napříč utkáním předvedl pár sekvencí, kdy fotbalem vyloženě bavil, a vyvracel tak stereotypy z loňské sezony. Tedy alespoň některé - kupříkladu ten o neschopnosti dostávat na soupeřova brankáře nějaké ty projektily zůstával být aktuální, a to i po velice přísném vyloučení Naughtona za hru rukou (nutno říci, že ta ruka byla nastřelená doopravdy z pár kroků).

Tehdy vlastně ani Noble netrefil bránu, když dostal příležitost osvědčit svou parádní disciplínu - exekuci pokutových kopů -, a to už bylo vážně co říct. Následně Kladiváři nedokázali zúročit ani svůj enormní tlak ke konci poločasu, po němž si Spurs (nouzově) s Capouem na stoperu a Dierem na pravém beku museli nahlas oddychnout, třebaže žádné záplavě střel nečelili.

Ve skutečnosti to byl spíše Tottenham, kdo se staral o vypouštění projektilů. Jakmile však Townsend ihned po svém příchodu v 61. minutě z 20 metrů notně poškádlil Adriána, konečně se k životu probrali i domácí střelci (jakkoliv chvíli poté také oni přišli o spoluhráče, vyloučeného Collinse).

Noble se předvedl s parádním průběhem obranou a po delší době přidělal Llorisovi nějakou tu práci, zatímco spolupráci Downinga s Nolanem musel francouzský brankář znehodnocovat pro jistotu ve spolupráci s jedním ze svých strážců.

A jak už tomu často bývá, fotbalový Bůh byl zase jednou ošklivě ironický - zrovna poté, co se WHU osmělilo a začalo skutečně hrozit, došlo na osudový zásah na opačném konci hrací plochy. Na citlivou kolmici od Holtbyho si za obrannou linii Hammers zaběhl Dier a jako zkušený útočník v převlečení pohodlně oběhl brankáře Adriána, aby zakončil do odkryté svatyně. Vynikající práce a velká úleva pro jiného debutanta, manažer Mauricia Pochettina!

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:5

Reagovat
GarethBaleCZ

Po tom, co jsem dneska viděl proti Schalke a pokud zlepšíme proměňování tutovek, tak z toho musí být klidná výhra 0:2/1:3

Reagovat
Infernoqt

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že na povedenou přípavu navážeme hned i v lize - 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Holtby,Eriksen,Ade

Reagovat
smazaný uživatel

ta obrana

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele