32. kolo
11.04.2015 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

West Ham United - Stoke City 1:1

Vypadalo to, že si West Ham doma proti Stoke vybojuje tři body; po uplynutí stanovených 90 minut totiž po parádním přímém kopu Aarona Creswella vedl 1:0. Až trefa hostujícího Marka Arnautovice z nastaveného času rozhodla o konečné remíze 1:1.

Ne snad že by si Potters bod nezasloužili - Arnautovic mohl skórovat už dvakrát předtím, pokaždé mu ale radost překazil zdvižený praporek pomezního, a střídající Mame Diouf pro změnu trefil tyč. Úvod zápasu však patřil domácím Hammers. Už po sedmi minutách si navrátilec Enner Valencia vykoledoval faul nějakých 25 metrů od brány, k zahrání přímého kopu se postavil Creswell a nádhernou ránou přes zeď do vinglu dokonale zaskočil brankáře Asmira Begoviće.

Inkasovaná branka Stoke zaskočila a Valencia s Cheikhouem Kouyatém dělali vše pro to, aby domácí náskok zdvojnásobili; Begović však byl tentokrát pozorný. Oba týmy hrály hodně na dřeň a je trochu překvapivé, že rozhodčí Roger East vydržel celých 21 minut, než udělil první žlutou kartu; viníkem se stal James Collins.

Hosté se postupem času z úvodního šoku oklepali a začali kumulovat držení míče, Hammers však svoje vápno bránili dobře. Charlie Adam se tak musel uchýlit k dalekonosné ráně z přímého kopu, zatímco střela Jonathana Walterse z levého křídla skončila pouze v boční síti. Největší šanci hostů v první půli zahodil ve 43. minutě Victor Moses, který se dostal k odraženému míči a z hrany vápna pálil těsně mimo; navíc se přitom zranil a uvolnil tak místo Dioufovi.

Po změně stran byli Potters aktivnější a Walters pálil z pětadvaceti metrů těsně nad břevno; domácím naopak viditelně docházely nápady, což donutilo Sama Allardyceho poslat na hřiště čerstvé Carltona Colea s Kevinem Nolanem. Kýžený efekt se však nedostavil. Stoke i nadále hrozilo a Arnautovic dokonce dostal míč za Adriánova záda, stál však v ofsajdu.

V 80. minutě opřel Diouf svoji hlavičku pouze do tyče; Hammers by se v tuto chvíli náramně hodil uklidňující gól, Carlton Cole však v dobré šanci selhal a dal tak soupeři šanci k vyrovnání. Arnautovic se ještě jednou chytil do ofsajdové pasti, v páté minutě nastavení však už uspěl - vtrhl do vápna z pravé strany a přízemní ránou k tyči překonal Adriána.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele