24. kolo
08.02.2015 17:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

West Ham United - Manchester United 1:1

Manchester United dál pokračuje ve své zálibě sbírání bodů po převážně otřesných výkonech. Dnes Van Gaalova parta West Hamu jen stěží stačila, vypadala hůře snad ve všech možných ohledech, a přesto jí nakonec stačilo zvládnout úplný finiš k vynucení poněkud nespravedlivé dělby bodů...

Robin Van Persie si dnes odbyl svůj jubilejní 100. start za Manchester United a hned v páté minutě mu Alex Song divže neumožnil skórovat svou šokující odevzdávkou. Nizozemskému forvardovi se nicméně nepodařilo zkrotit těžký balon, stejně jako se mu to nepodařilo i o chvíli později, a tím byly zhruba hostující prvopoločasové šance vyčerpány.

Zbylý prostor před přestávkou již vyplnily prakticky jen a pouze příležitosti Hammers. Ve 14. minutě například De Geovi přidělala moře práce Valenciova ukrytá střela a proti koncovce téhož hráče musel být španělský gólman znovu ve střehu ihned po následném rohovém kopu, když Ekvádorec zakončoval v krkolomné pozici kolenem pod břevno.

West Ham obecně nejvíce hrozil z protiútoků (kdy se ve dvou momentech pozdními zákroky blýskli Antonio Valencia se Shawem) a právě standardních situací. Těsně před změnou stran takhle z nepřímého kopu centroval Cresswell na zadní tyč, kam nabíhali hned dva zcela neobsazení kladiváři, z nichž Tomkins přinutil de Geu k těžkému zákroku nohou.

Okamžitě zkraje druhé části se West Ham dočkal zaslouženého vedení a Cheikh Kouyaté tehdy předvedl, že si s balonem na stopera či defenzivního záložníka rozhodně rozumí. Po standardní situaci totiž využil jenom trošky prostoru k menšímu zažonglování s balonem, aby vzápětí procedil míč skrz De Geu.

Teprve inkasovaná branka ManUtd nakopla a do hry hostujícího celku se konečně vkradl nějaký ten vířivý pohyb a důvtip. Co však Red Devils dlouho znemožňovalo skórovat, byla mizerná koncovka.

Nejprve Van Persie krásně narazil Falcaovi, jenž v podstatě sám před Adriánem zakončoval (bůhvíproč) vnějším nártem neuvěřitelným způsobem mimo. Posléze si raději oba své role vyměnili, a to už musel španělský brankář ve službách WHU rychle tasit svou pravou nohu.

Na druhé straně pravděpodobně mohl pohřbít veškeré naděje hostí na nějakou bodovou nadílku Mark Noble, ten však z hrany šestnáctky zamířil přímo do De Gey. A to by nebyl van Gaalův Manchester United, aby nakonec sám přeci jen neúřadoval.

Již uvnitř nastavení obránce WHU odhlavičkoval centrovaný míč pouze k Blindovi a jeho pohotový volej znovu nepřesvědčivého favorita jakž takž spasil. Že nicméně nešlo o povedený večer v podání ManUtd, to se ihned záhy jal orazítkovat Luke Shaw vlastním vyloučením po druhé žluté kartě...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (20)

Přidat komentář
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Je jasné komu zde to přeji, výhra domácích, jsem fanda City, takže West Ham plně bodovat. Domácí výhoda prostředí.

Man Utd hrají tento rok fotbal nic moc a spíše se trápí ve všech zápasech a stále a stále je na jejich straně smůla popř. když už vyhrají, tak je to díky tzv. štěstí, náhodě atd. jinak to nazvat nejde protože jejich styl hry a góly mi připomínají spíše utrápený fotbal !

Man Utd byl vždy skvělí klub a je jedno, že jsem fanoušek konkurenta, tedy City. Od doby kdy odešel Fergu. je na Utd prostě nalepená nálepka smůly. Je to čistě můj názor, ale pamatuji si tento tým opravdu mnohem mnohem lepší.

Každopádně to zde přeji týmu West Ham a to 4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej názor ale vyhrajem!

Reagovat
smazaný uživatel

jsi opravdový pamětník když jsi to pamatuješ

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme držať kontakt zo špicou 1:2 :P

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
duloig

No snáď nás nový sponzor Betway dokope aspoň k remízke

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska 3 body Come on IRON'S

Reagovat
dreambox61

Jasne ze vyhraje MU

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak bodík

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem si opět říkal, že pokud bych 90 minut raději čuměl z deseti centimetrů do lodního reflektoru, tak by mě oči bolely podstatně méně. Ta hra je snad zápas od zápasu horší

Reagovat
BrainBlender

Pozitivních posledních 15 minut, po obdrženém gólu se WU zatáhlo a 10 minut hra vypadala dobře. Někdy před poločasem tam byl pseudotlak na který se dalo dívat. Suma sumárum ke 35 minutám pěkný hry. Zbytek "reflektor".

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel i v těch několika momentech, kdy už jsme ráčili projevit jakous takous snahu o tlak, tak hráči jako by ani nevěděli, co vlastně mají dělat. Vybavuji si několik přihrávek na nikoho a všeobecně již obvyklé tápání ve středu hřiště (ale LvG Herreru prostě nepostaví a nepostaví). O již obligátně otřesné obraně samozřejmě ani nemluvě. Ač jsem za bod samozřejmě rád, tak v tomhle zápase si zasloužil vyhrát West Ham a nemít v brance De Geu, tak taky vyhrál cca 3:0. Nevěřil bych, že to někdy řeknu, ale hra vypadá dezorganizovaněji, než před odvoláním DM.

Reagovat
usarny

Mas naprostou pravdu. Byl to naprosto sileny vykon. Clovek pomalu ani nevi kde zacit, ale jedine, co ted dokazeme vymyslet je balon na valenciu, ktery proste musi nejak projit po lajne a zkusit nacentrovat... To je jedina nase taktika. Jinak otresny vykon cele "zalohy". Blind, Januzaj, Rooney, di maria... Ti vsichni predvedli hrozny, sileny vykon. Do toho Falcao, ktery ztratil kazdy balon, ktery na nej sel + jeho otresne zakoncovani akci... Dnes kupodivu obrana ani tolik nehorela, ale zaloha jim proste vubec nepomahala, takze tam casto zustali jen cekat, co souper provede... Jeste jsem cetl rozhovor s LVG, kde pise, ze rooney uz v utoku hrat nebude, ze je platnejsi v zaloze... No nevim, vcerejsi vykon si rika o to, aby rooneyho zase stavel v utoku. Herrera by mel hrat, stejne tak Fellaini, ktery toho aspon nekazi tolik jako Blind. Di maria by mel hrat kridlo, jako v realu, nebo v repre a konecne by to chtelo nejakeho tvurce hry....

Reagovat
smazaný uživatel

Di Maria je od LvG tak zabíjenej, že bych si to v životě nedoveld představit Ovšem to samé se dá z velké části říct o Rooneyem, který prostě CM nikdy nebude, takže tyhle obzvlášť hru těchhle dvou bych ještě bych ochoten omluvit kretenismem manažera. Pokud LvG fakt napsal o Rooneyem to, co píšeš, tak buď potřebuje psychiatrickou diagnózu nebo slepeckou hůl. A obrana... kluci holt evidentně mají obrovský problém vstřebat nový systém, nevědí o sobě a holt pak zívají ta okna. Herrera jednoznačně na hřiště, o tom žádná.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele