37. kolo
16.05.2015 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

West Ham United - Everton FC 1:2

O nic nešlo a podle toho to také vypadalo. Od nervozity a tlaku oproštění hráči se nijak nehnali za krásným fotbalem a zdálo se, že vše skončí spravedlivou remízou díky dvěma trefám v rozmezí šesti minut. Jeden z mála aktivních hráčů, Romelu Lukaku, si ale své rozuzlení ponechal až do nastaveného času a posunul tak Everton na stejné body jako West Ham.

V závěru čtvrté minuty poslal Barkley za obranu Osmana, který chtěl otevřít skóre přízemní střelou na vzdálenější tyč, Adrián však byl bleskově na zemi a nepříjemný pokus vyrazil. Z hráčů Evertonu šlo cítit patřičné sebevědomí, které ukazovaly třeba častou kombinační ukolébavkou na polovině domácích, do střeleckých pozic se ale výhradně dostávali mimo pokutové území. Po půlhodině hry tak nechybělo mnoho, aby rozveselil většinu diváků Noble, ten po příhře od Valencii pálil z hranice vápna těsně vedle zadní tyče.

Opadnutí aktivity hostů zkoušeli Hammers využít k získání většího počtu střel, jejich snahy nicméně dopadaly věrně s těmi úvodními od Toffees a fanoušci si tak poslední minuty sezóny v Upton Parku zrovna neužívali. Zajímavým tak mohl být snad jen závěr první půle, kdy si žlutou kartu vysloužil Gareth Barry, už svou 104. v kariéře, čímž si o pět trestů upevnil první místo v historické tabulce Premier Leauge.

Krátce po přestávce mohl otevřít skóre Lukaku, který po faulu Reida sám kopal přímý kop a prudkou ranou jen těsně míjel horní roh. Konečně odbyla hodina hry a skóre se začalo hýbat. Song poslal do vápna Downinga, který mezi dvěma obránci střílel přes Jagielku a technickou ranou k tyči překonal Howarda.

Radost z vedení však trvala pouhých šest minut. Lukaku dostal příliš prostoru k centru od Cresswella, kde měl ještě větší podporu obránců Osman, ten si tak těžký balón zpracoval, aby se do něj následně celou svou silou opřel a nedal brankáři šanci.Únavně nezajímavý závěr, kdy se oba týmy snažily hlavně neprohrát, rozzářil ve třetí minutě nastavení Lukaku, který si vyskočil na centr McGeadyho a hlavičkou nasměroval Everton ke třem bodům.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, espnfc.com, bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
OnlyWHU

Nerad spekuluju, ale nezájem hráčů WHU o lepší výsledky v závěru PL budou stát Sama solidní vyjednávací pozici o nové smlouvě. K tomu ta zranění.... Big Same, držím palce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele