1. kolo
16.08.2014 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

West Bromwich Albion - Sunderland AFC 2:2

Mládežnický reprezentant Anglie a střelec několika důležitých gólů v loňské sezóně se ještě pět minut před koncem cítil skvěle, když díky jeho dvěma zásahům otočil West Brom průběh utkání. Nemastný neslaný Sunderland však z ojedinělé šance dokázal vyrovnat a přes tragický výkon obrany zasluhující debakl odváží domů cenný bod.

Nadšení domácích fanoušků ze začátku nové sezóny zmrazil už po pěti minutách bravurním kopem Lee Cattermole, když odvrácený centr napálil po dobrém zpracování z osmnácti metrů přesně do pravého horního rohu branky. Baggies tak chtě nechtě museli přebrat iniciativu na sebe, což mohlo přinést kýžený efekt ve 24. minutě, jen kdyby Anichebe nerozvlnil síť pouze z vnější strany poté, co Berahino využil nekoncentrované obrany hostů.

Její další chybu mohl trestat ve 36. minutě Brunt, po špatné rozehrávce soupeře pálil z velké dálky jen těsně vedle branky. Obdobně to chvíli poté zkoušel Gardner, jeho střelu pod břevno vytěsnil pozorný Mannone. Vše tak vyvrcholilo až ve 41. minutě, kdy si Anichebe pustil přihrávku do vápna a po zatažení od Roberga padl k zemi. K následnému pokutovému kopu se postavil Berahino a bez nervů poslal brankáře k druhé tyči, vyrovnáno.

Po změně stran se začal výrazně projevovat Sebastain Larsson, jeho kvalitní centry však útočníkům k úspěchu nedopomohly. Baggies se oproti tomu těžkopádně snažili prorazit obranný blok osvěžené defenzívy Sunderlandu. Jak se občas stává, rozhodující gól přišel jako blesk z čistého nebe, když po hluchém místě plném nepřesností obou stran nalezl centr Gardnera Berahina, který povedenou hlavičkou otočil skóre. Zdálo se, že se v otevírací den sezóny bude na Hawthorns slavit, proti byl ovšem agilní Larsson, kterému namazli Gomez s Van Aanholtem a pět minut před koncem dokázal vyrovnat.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.com, eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Infernoqt

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele