34. kolo
25.04.2015 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Liverpool FC 0:0

Šlágr sobotní porce zápasů skončil přes dva Pellèho zásahy nerozhodně a Liverpoolu tak stačilo uhrát jediný bod k udržení páté pozice, zda je to ale pro Rodgersovu partu přijatelný výsledek, o tom se dá s úspěchem polemizovat. A to přitom mohli s trochou štěstí slavit plný zisk v Midlands.

Po nervózním nástupu se otěží klání chopil favorit, výborně organizovaná obrana ale zámek před svým vápnem bez problémů znefunkčněla. Hosté se tak k první střele dostali až v 18. minutě, zbrklý Coutinho ale z třiadvaceti metrů ohrozil spíše horní řady tribuny. Další šance přišla po dalších deseti minutách, když si Balotelli jediným rychlým krokem vybojoval přímý kop těsně za vápnem, Gerrard však pálil decimetry nad břevno.

Po kontroverzním šlapáku Coutinha se italský průšvihář dostal k další střele z dvaceti metrů, trefil ovšem stejné místo jako jeho kapitán. Přes jasnou převahu tak měl v první půli Myhill vlastně stejně práce jako jeho protějšek, jenž po většinu času mohl jen závidět výhled divákům za brankou domácích.

Deset minut po změně stran mohl domácí brankář konečně ukázat své kvality. Nejprve skvělým reflexem vyrazil přízemní střelu Coutinha, načež si řekl o zákrok roku při zneškodnění Hendersonovy dorážky. A nechybělo mnoho, aby se vše proti lepšímu týmu obrátilo, vzápětí totiž spěchali dopředu Baggies, na přetažený centr Brunta si naběhl Gardner a z voleje minul o necelý metr. Překvapený Mignolet by zřejmě šokující změně skóre nezabránil.

V zásadě stejný osud se opakoval jen pár momentů poté. Balotelliho chytrou přihrávku mezi obránci získal Ibe, ten nedbal svých spoluhráčů a rozhodl se pro prudkou střelu, tou však jen rozezněl břevno. Na druhé straně pak fatálně podcenil centr Škrtel a na podnose připravil šanci Morrisonovi, jeho hlavičku Mignolet jen mírně tečoval a vše zachraňoval těsně před brankovou čarou Lovren. Neúspěšný střelec si navíc ze souboje se slovenským stoperem odnesl krvavé zranění.

Defenzíva domácích začínala slábnout, nicméně Gerrard pálil z hranice šestnáctky jen do připraveného brankáře, Coutinho ze stejné dálky mířil o vlásek nad. V samém závěru tak mohl trestat McManaman, kterého až na malé vápno pustil nejistý Škrtel, Pulisův žolík však Mignoleta zblízka neprostřelil.

Neoddiskutovatelným hrdinou klání se mohl stát Lovren, ten ale v poslední ze čtyř nastavovaných minut Gerrardův centr do sítě neuklidil a Tony Pulis tak slaví další destruktivní úspěch, který žene jeho svěřence k záchraně.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Honda

0:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
REPLIKATOR

Rodgers

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele