4. kolo
13.09.2014 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

West Bromwich Albion - Everton FC 0:2

Everton splnil povinnost a připisuje si první letošní ligové vítězství, když ve vyrovnaném utkání na stadionu Hawthrons vedli takřka celých devadesát minut. West Bromwich tak opět doplatil na tragickou ofenzívu a potřetí v řadě v lize neskóroval.

Běžela teprve druhá minuta od úvodního výkopu, když hrubě nepovedený odkop Olssona zachytil Lukaku na hranici vápna a pohotovou ranou ke vzdálenější tyči nedal Fosterovi šanci. Baggies se tak od samého začátku ocitli v potížích a chtě nechtě se museli stát pány na hřišti. Vynucená aktivita mohla kýžené ovoce přinést po půlhodině hry, kdy Baines nedokázal vykopnout balón dál než metr za šestnáctku, nicméně Brunt svou bombu z levačky poslal těsně vedle bližší tyče.

Územní převahu už však do poločasu k lepší příležitosti využít nedokázali, přitom hostující obrana zdaleka nemusela ukazovat to nejlepší, aby ataky bez špetky originality dokázala odvrátit. V sedmé minutě druhé půle tak mohl vedení pojistit Naismith, jen kdyby dorážku jedovaté střely Lukakua dokázal umístit do odkryté brány.

Domácí poté opět začali nabírat dech a po uplynutí hodiny hry se zdálo, že by přeci jen mohli s výsledkem něco udělat. To by ovšem nesměla přijít minuta šestašedesátá. Tísněný Baines přihrál od levé lajny do středu Mirallasovi, který využil Olssonva ústupu a ze sedmnácti metrů poslal přízemní střelu k bližší tyči, u níž byl Foster včas, balón mu však proklouzl mezi rukou a tělem do sítě.

Zatrpklí hráči WBA už zjevně neměli sílu na stažení ztráty dvou gólů a při troše střeleckého štěstí se mohl u Birminghamu zrodit debakl. McGeady ovšem zpoza vápna mířil o pár decimetrů vedle pravé tyče, tečovanou střelu McCarthyho z podobné vzdálenosti brilantně zlikvidoval Foster, jenž si bravurně poradil i v 89. minutě, kdy zhatil líbivou akci soupeře na jejímž konci stál Naismith. Až ve třetí minutě nastavení si první zákrok připsal Tim Howard, když zmařil parádní individuální akci Berahinovi a po deseti inkasovaných brankách ve třech kolech si tak zvedl sebevědomí čistým kontem.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.com, espnfc.com, eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Tutovka dnes kurz 2.1 na ewerton!!!

Naismith

Eto

Lukaku

McGeady

Reagovat
smazaný uživatel

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele