9. kolo
25.10.2014 16:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

West Bromwich Albion - Crystal Palace 2:2

Crystal Palace se užuž těšilo na cenné vítězství z Midlands, nakonec však odjíždí s jediným bodem a zraněnou brankářskou jedničko k tomu. Výrazná převaha West Bromu vyznívala takřka po celý zápas do ztracena, důrazem a neutuchající snahou po vyrovnaní však přeci jen domácí vymazali poločasový náskok soupeře a ze dvou domácích utkání během pěti dnů tak vytěžili dvě remízy.

Nervózní úvod zápasu, který nabízel téměř amatérsky naivní pokusy o proniknutí do nebezpečné šance, chtěl rozehnat v 11. minutě Bolasie, jehož pokus k přední tyči stihl Foster vyškrábnout. Pět minut poté už však bezbranně se válející brankář gólu zabránit nemohl. Na rohový kop právě od Bolasieho si do malého vápna seběhl Hangeland, který nejprve hlavičkou trefil jednoho z obránců, okamžitou dorážku při pádu na záda ovšem dokázal usměrnit přesně.

Vzápětí se snažil odpovědět Gardner, jeho pokus zpoza vápna ale Speroni výtečným zákrokem posunul mimo tři tyče. Ke smutku většiny diváků to byla také nejvýraznější šance marně se snažících Baggies, kteří díky ústupu Eagles získali téměř 70% držení míče, dopláceli však na totální absenci překvapivé myšlenky a dobře organizovaná defenzíva hostů tak neměla sebemenší problémy s pohlcením případných akcí soupeře a zároveň mohla vysílat vpřed trio Campbell - Chamakh - Bolasie do kousavých kontrů.

A poslední jmenovaný v naprostém závěru první půle vybojoval jedinečnou příležitost pro pojistku pro svého kapitána. Na konci jednoho z mnoha protiútoků běžel pro balón od Chamakha do šestnáctky, kde ho nedovoleně zastavil Gardner a Jedinak poslal Fostera k druhé tyči - 0:2. Přes velkou územní převahu tak domácí odcházeli do šaten za dvougólového manka se zápisem jediného pokusu mířícím mezi tři tyče.

"Když to nejde silou, tak to půjde větší silou," řekli si možná v domácí kabině a šest minut po změně stran tak díky důrazu v malém vápně, který Speroni neustál, snížil po rohovém kopu Anichebe na rozdíl jediné branky. Brankář Eagles navíc musel po ošetření nuceně vystřídat.

Typicky pasivní Londýňané se k bráně Fostera dostávali sporadicky, k větší intenzitě útoků je tak chtěl v 70. minutě vybídnout Gardner, který to jako v prvním poločase zkoušel z hranice vápna, k nelibosti fanoušků však trefil pouze břevno. Baggies se ovšem nevzdávali a nadále vyvíjeli na Eagles výrazný tlak, který se nakonec zúročil až v nastaveném času.

Kelly se při pokusu odebrat Morissonovi balón skluzem zbytečně zapříčinil o pokutový kop tři minuty po vypršení řádné hrací doby a Berahino se tak mohl stát hrdinou klání. A mladý útočník nepohrdl. Přestože Hennessey vystihl směr, nezabránil jednadvacetiletému talentu, aby rozjásal davy svým pátým zásahem ve čtyřech zápasech.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.com, espnfc.com, eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele