37. kolo
18.05.2015 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Chelsea FC 3:0

Šampion dostal za vyučenou. Před utkáním zněl José Mourinho zatraceně vděčně, že nemusí zápas na Hawthorns vyhrát. A skutečně. Chelsea dostala na půdě West Bromwiche lekci, vinou zkratu Cesca Fábregase hrála hodinu v oslabení a musela skousnout nejhorší ligovou porážku za poslední tři roky - 3:0.

José Mourinho opět dal od první minuty šanci 19letému Rubenu Loftus-Cheekovi, který ovšem v utkání v defenzivní práci často nestíhal. V ofenzivě se pak omezoval na předávky míče hráčům kolem něj.

V základní sestavě hrál po šesti zápasech taky Diego Costa; zápas ale patřil nejlepšímu střelci West Bromwiche Saidu Berahinovi. Mladičký forvard už po osmi minutách našel velkou kapsu mezi stopery a záložníky Chelsea, naběhl si na pas od Lescotta a fantasticky zakončil - 1:0.

Klíčový moment celého utkání se udál v devětadvacáté minutě. Rozmíška mezi Costou, McAuleym a Dawsonem se vyostřila a rozhodčí přerušil hru. Cesc Fábregas mezitím horlivě diskutoval s čárovým rozhodčím, načež si vzal od Hazarda míč a napálil jej do chumlu kolem hlavního sudího. Hloupější vyloučení aby člověk pohledal.

Půl minuty po změně stran navíc Chelsea mohla jít do devíti - zaváhání Cahilla využit Brunt, který poslal Berahino do šestnáctky. Situaci zastavil až Terry, nedovoleně; a pískala se penalta. Sám poškozený ji svým dvacátým gólem ve všech soutěžích proměnil, přestože si Courtois na střelu sáhl.

Chelsea se přesto nevzdávala a i přes dvougólovou ztrátu a oslabení v počtu hráčů na trávníku měla v utkání poměrně značnou převahu. Nejblíže kontaktní brance byla při střele Loïca Rémyho, který zasáhl tyčku. Záhy však nachytal Courtoise na švestkách Chris Brunt, který dělovkou z úhlu na bližší tyč zvýšil už na 3:0.

Půl hodiny se pak prakticky dohrávalo. Chelsea neúnavně kombinovala bez větší šance na prolomení obrany WBA, zatímco její fanoušci neúnavně celých 30 minut zpívali oslavný chorál "We’ve won the league". Ze zpěvů je vytrhla jen obrovská šance Matiće, který se zjevil po rohovém kopu sám před Myhillem - gólman Baggies však dnes nebyl k překonání.

Kromě Loftus-Cheeka dostali minimálně na čtvrt hodiny šanci i další mladíci Nathan Aké a Isaiah Brown. Především nizozemský defenzivní univerzál se ukázal v dobrém světle a měl pozitivnější vliv na hru než RLC na stejné pozici.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

X popř. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Berahino - Hazard, Oscar, Costa

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 bezzuba chelsea si neskrtne su to zebraci!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
koudys2

Ano a proto vyhrali titul. Tyhle komentare zdejsich diskuteru uz me vazne stvou. Nejde jenom o Chelsea, ale co pises(te) je na urovni malyho detska.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikoho neurazim a pokud rozumis fotbalu vidis sam co hrajou posledni 3 mace....takze ty zebraci patri k tomu a deecko si odpust a jestli nerozumis legraci nekomentuj

Reagovat
smazaný uživatel

Comon WBA

Reagovat
smazaný uživatel

Looool ale já vim, vykašlali se na to

Reagovat
t0mmy33MCFC

serou na to no, za to jim sebrat aspon 8 bodu za neuctu k lize

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele