26. kolo
22.02.2015 13:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - West Ham United 2:2

Takové pány závěrečných okamžiků jsme tu snad ještě neměli. Tottenham po dnešku v posledních pětiminutovkách vybojoval dohromady již 13 bodů a bleskovým stažením dvoubrankové manka proti West Hamu akorát stvrdil svou pověst "krále comebacků"...

Mauricio Pochettino se vzhledem k náročnému programu před výkopem odhodlal k odvážnému tahu, když poprvé po 34 kolech posadil Christiana Eriksena. A zprvu se zdálo, že tím Kohouti nijak neutrpí. Bentaleb měl brzy velmi dobrou příležitost a Kane se dokonce po prosmýknutí za dvojici stoperů Tomkins-Reid skrze jemné škrtnutí dlouhého nákopu zasadil o zvonící tyčku Adriánovy klece.

Tottenhamu tedy skutečně vyšel start do utkání lépe, nicméně West Hamu se dařilo alespoň nepříjemně presovat a právě tlak na předržujícího Dembélého ve 23. minutě stál u zrodu úvodní branky zápasu.

Belgický záložník totiž v blízkosti vlastního vápna v úzkých pouze odevzdal míč soupeři, Cresswell se bez rozpakování rozběhl k brankové čáře, převzal kolmý pas a ideálním centrem vyzval dominantně hlavičkujícího Kouyatého.

Cresswell velice nebezpečně centroval ještě jednou, když zanedlouho chystal zajímavou šanci pro Valenciu, kterého odmítl včas vyběhnuvší Lloris. Ryan Mason na opačném konci hřiště odpověděl nepřesnou ranou ze střední vzdálenosti, jinak se ale Spurs až do přestávky trápili v přechodu do útoku a poločasová výměna Eriksena za Dembélého se tak zdála být jedině logická.

V první chvíli však Tottenham z útrap nevytrhla, ba naopak - Hammers byli okamžitě po restartu jasně aktivnější, hladovější. Diafra Sakho si například krátce po změně stran zaběhl za obranu a ztroskotal na Llorisovi, což později platilo také pro jeho kolegu Ennera Valenciu.

V tu chvíli už to ale díky Senegalci bylo 2:0 a West Ham mohl být v relativním klidu. Mohl za to Nobleho centr z levé strany, Roseova signalizace ofsajdu namísto pořádného bránění a Sakhův jednoduchý finiš zpoza zadní tyče.

Sam Allardyce následně připravil dvě střídání a přetočil formaci svého týmu do klasického 4-3-3 s Downingem jako středním záložníkem. A i když tahle změna patrně nebyla na vině ze všeho nejvíce, Tottenham se posléze konečně začal prosazovat. Harry Kane nejprve po sražené Lamelově střele nadvakrát snižoval, to však pouze z ofsajdu. Eriksen se potom nedočkal ani skrze nízkou ránu z přímého kopu.

Snížení takto nakonec Tottenhamu přinesla až v 81. minutě zvláštní střela Rose, kterou učinil gólovou ještě prapodivnější zákrok Adriána. Brankář letos obecně střídá blikance se záblesky hrdiny a třeba proti Soldadově střele se později vytáhl s perfektním reflexním zákrokem.

A nic lepšího v podstatě nemohl udělat ani s událostmi ze samého konce nastavení. Tehdy nejdříve přihlížel nešikovnému penaltovému zákroku Songa na Kanea, potom výtečně zlikvidoval pokutový kop dotyčného Angličana - a na forvardovu pohotovou dorážku už byl jednoduše krátký.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kane se opět prosadí a tipuju 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Co chybelo ke krasnejm 3 bodum..asi 20 sekund.. Songa mam rad,ale tentokrat to posral.Zbytecnej faul !! Pristi tejden s Crystalem uz za 3 body !! Come on IRON'S

Reagovat
smazaný uživatel

Dost to přihrál, ale asi se to písknout dalo. Já fandit West Hamu tak se asi zbláznim, 2:0 vedete pak dostat na 2:2 v nastavení ještě penalta kterou Adrián chytil ale z dořážky vyrovnání. Velká škoda pro West Ham.

Reagovat
JimBob

Takhle je to poslední dobou skoro pořád... Viz zápas s ManU (nebo vlastně oba), takový zbytečný ztráty pořád a pořád dokola :/

Reagovat
smazaný uživatel

Špinavost!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele