5. kolo
21.09.2014 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - West Bromwich Albion 0:1

Zatímco Ronald Koeman se v Southamptonu zabydlel takřka okamžitě, Mauricio Pochettino po odchodu od Saints prožívá výhradně těžké chvilky. S Tottenhamem nyní nedokázal vyhrát již čtvrté soutěžní klání po sobě, ba co hůř - dvakrát v řadě nyní v domácí soutěži padl před zraky vlastních fanoušků...

A přitom ani nelze říct, že by šlo o prohru nezaslouženou - že by snad Spurs na West Brom nějak drtivě doráželi, jen zkrátka neměli štěstí. Takhle to vskutku nebylo, a k potvrzení si stačí vzít prostou statistiku o střelecké aktivitě: Kohouti trefili soupeřovo zařízení všehovšudy jednou (až v 70. minutě skrze střídajícího Soldada), Baggies alespoň čtyřikrát.

Většinu střeleckých pokusů si přitom Albion vytvořil po standardních situacích, s nimiž si Spurs doopravdy celé odpoledne nevěděli rady. Hned úvodem se například Dawson po jedné z nich náhodně připletl do cesty Lescottovy střely a hlavou ji usměrnil vedle brány, přičemž po jiném hlavičkovaném pokusu stejného hráče měl být za hru rukou správně vyloučen Adebayor.

Co se příležitostí ze hry týče, tam Craig Gardner v jednu chvíli lehce poškádlil Llorisovy rukavice, aby vzápětí Berahinův gól nebyl uznán pro evidentní ofsajd. Tottenham si naproti tomu nebyl schopen vytvořit ani ň; dvěma Eriksenovým balonům pro Adebayora stále něco málo scházelo.

Rozhodující okamžik zápasu nakonec nadešel v 74. minutě, opět po rohovém kopu. Tehdy se Chadli klíčového souboje v podstatě ani nezúčastnil a Morrison pohodlným zakončením po dlouhém roce střeleckého strádání konečně mohl propuknout v nespoutanou radost.

Pokus o závěrečný tlak v podání Spurs potom nelze popsat jinak než jako zklamání. Za jakési highlighty lze ostatně považovat tak akorát zoufalou standardku Eriksena, několik bezvýsledných (ačkoliv v podání Lennona relativně kvalitních) centrů a nakonec i žlutou kartu pro vysloveně frustrovaného žolíka Soldada.

West Bromwich si z White Hart Lane odvezl svou vůbec první tříbodovou nadílku po 30 letech.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepším hráčem Tottenhamu jednoznačně Holtby..!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele