2. kolo
24.08.2014 14:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Tottenham rozdílem několika tříd přejel QPR

Tohle přesně si na White Hart Lane od Mauricia Pochettina slibovali. Naprosto dominantní, koukatelné výkony, které dělají ze soupeřů obyčejné šašky. Na druhou stranu nutno jedním dechem dodat, že to QPR svou strnulostí v malém londýnském derby Tottenhamu velmi, velmi ulehčilo...

Úvodní desetiminutovka by se dala charakterizovat klišovitými slovy "klid před bouří". Oba celky zpočátku evidentně řadily opatrnost nade vše, taktizovaly. S 11. minutou, kdy se Adebayor dostal na konec Bentalebova centru a o chlup přehlavičkoval soupeřovu bránu, se však ledy pohnuly; a už se nezastavily.

Jen pár sekund nato dala chvilka zmatení zkušeného Richarda Dunnea dostatek času Chadlimu na lahodné zpracování Adebayorova obloučku a ještě pohotovější přehození Greena. Hloupá ztráta Traorého na půlce soupeře rozjela krátce poté nebezpečný brejk Tottenhamu, který díky Caulkerově rozpačitém zásahu vyústil v patrně ještě rozpačitější zakončení Adebayora.

Hoops byli zejména v první půlce ve veškerém osobním souboji výrazně slabší a v jakémkoliv rychlostním měření sil výrazně pomalejší, což se beze zbytku podepsalo pod drtivé poločasové skóre. Jenže předtím, než se ho jali Kohouti zkrášlovat, nicméně mohl běh utkání pozměnit Phillips, kdyby se v tutovce nerozhodl pro tak mizerný typ zakončení, jakým byl lob namísto jednoduchého obstřelu Llorise.

Přitom kdyby existoval fotbalový Bůh, 2:0 by to bylo dříve než ve skutečnosti - nejpozději ve 24. minutě, když se Christian Eriksen delikátně opřel do "mrtvého míče" a rozezvučel břevno za Robertem Greenem. Excelentní technika zahrávání přímého kopu, tohle si rozhodně zasloužilo gól.

Nicméně zatímco sám šikovný Dán mohl litovat, celému jeho týmu to mohlo být "jedno". Zanedlouho totiž Lamela zahrál rohový kop, Dier se utrhl, naběhl si na přední tyč a perfektně zvládnutou hlavičkou definitivně uklidnil Tottenham (pokud to tedy vůbec bylo zapotřebí).

Ihned záhy Spurs vedli další útok, který tentokrát neúspěšně zakončoval Eriksen, aby pak další nerušený průnik Lamely vyústil v ještě jeden bezproblémový zásah Chadliho. Belgický křídelník si akorát v tomto okamžiku pro změnu balon nezpracovával a rovnou hlavičkoval do sítě. Teprve pak Hoops začali trochu běhat a bylo to lepší, dokud si nikdo nevšiml Eriksenova cílevědomého náběhu na dlouhý aut z levé strany a QPR se opětovně třásli při následné koncovce Adebayora.

Otřesný poločas tedy pro hosty skončil za stavu 0:3, takže bylo de facto rozhodnuto a nic moc nezměnilo ani přestávkové stažení nestíhajícího Dunnea a přetočení rozestavení do klasičtějšího formátu se čtyřmi zadáky. Jediný pozitivní důsledek této úpravy se pro QPR skutečně rovnal prozaickému - alespoň už dál neinkasujeme.

Tottenham si každopádně dál zvládal tvořit alespoň nějaké ty šance: Caulker například blokoval Eriksenovu střelu, zatímco chvíli předtím si Lamela malinko neporozuměl s balonem při vedení nadějného protiútoku. Čtvrtá branka takto přišla "až" po 65 minutách, když Danny Rose utekl po levé straně, přistihl Ferdinanda, jak opětovně nestačí, a Adebayor tváří v tvář Greenovi - zcela sám za nepochopitelně vytaženou obrannou linií - nemohl zaváhat.

Teprve ve zbytku utkání začali nesměle zlobit rovněž hosté, na to už ale bylo logicky až příliš pozdě. Ztlumený pokus Caulkera i ojedinělá tutovka pro Zamoru se navíc neujaly a vyšuměly do ztracena.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
prevadec spojitosti

3:0 (Lamela, Soldado, Rose)

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Dier si to teda dává .... s takovou jede na krále střelců

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele