9. kolo
26.10.2014 14:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Newcastle United 1:2

Newcastle zvítězil na White Hart Lane a připsal si překvapivé tři body - vždyť Magpies dosud porazili pouze Leicester. A vypadalo to, že odjedou s prázdnou i z Londýna. Ovšem svěřenci Alana Pardewa výsledek v druhé půli otočili, zaslouženě vyhráli a trochu zpevnili pozici svého manažera, pod nímž se židle v posledních týdnech hodně otřásala.

Přitom Spurs začali zápas dobře a nic nenaznačovalo tomu, že by dnes měli přenechat všechny body hostům. V 18. minutě se k odraženému míči dostal Ryan Mason a posadil ho přesně na hlavu Emanuela Adebayora, který z malého vápna nedal Krulovi sebemenší šanci zasáhnout.

Pochettinova družina hrála v pohodě a za podpory svých fanoušků se jim dařilo kombinovat a nepustit Newcastle do hry. Každopádně ze své optické převahy nedokázali prakticky nic vytěžit, spousta střel mířilo mimo, nebo je zblokovaly zadáci Magpies a centry často v pohodě posbíral Tim Krul.

Newcastle se však v první půli prezentoval ještě hůře - 31% držení míče a ani jednou nevystřelil na branku. Na to reagoval Alana Pardew dokonce dvojím poločasovým střídáním, když Anitu nahradil Cabella a Obertana Sammy Ameobi.

Třiapadesátiletý kouč měl opravdu zlatou ruku, neboť právě tito dva hráči se výrazně podíleli na obratu skóre.

Hned po rozehrání se hosté vrhli do útoku, Jack Colback nezištně vysunul Ameobiho a ten křížnou ranou na zadní tyč překonal bezmocného Huga Llorise. Neuplynulo ani deset minut a Straky již vedli. Nový muž na trávníku Rémy Cabella z levé strany poslal do šestnáctky skvělý centr, na nějž si naskočil Ayoz Pérez a hbitý Lloris plachtil vzduchem marně - 1:2.

Moc nescházelo a fotbalisté Newcastlu mohli vést už o dva góly. Aktivní Cabella se bez problému zbavil Capoueho, ale z úhlu mířil pouze do boční sítě. Za chvíli se na druhé straně Spurs radovali z vyrovnání, ovšem sudí Taylor po poradě s asistentem branku správně neuznal, jelikož balón po centru od rohového praporku v určitém momentu opustil hrací plochu.

Domácí se snažili o vyrovnání, avšak z platonického tlaku kýžené vyrovnávací trefy nedocílili. Nedopomohl tomu ani střídající Harry Kane, jenž ve čtvrtek v Evropské lize nastřílel hattrick Tripolisu. Tottenham pouze křečovitě nakopával dlouhé míče, s kterými si defenziva Newcastlu včele s Taylorem a Coloccinim dokázala poradit. Magpies tak i v značně oslabené sestavě (chyběli Gutiérrez, Santon, De Jong, Tioté, Williamson, Riviere a Cissé) zvítězili 2:1 a odpoutali se od sestupových pozic.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (12)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
Beros

Tottenham není v ideální formě a Newcastle toho doufám dokáže využít!!! Alespoň bod by byl dobrý, přesto věřím ve tři...

Takže můj tip 1:2.... (.... - Perez, Cisse)

Reagovat
Beros

Tottenham není v ideální formě a Newcastle toho doufám dokáže využít!!! Alespoň bod by byl dobrý, přesto věřím ve tři...

Takže můj tip 1:2.... (.... - Perez, Cisse)

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně

Reagovat
Beros

Omluva za dvojitý komentář...

Reagovat
NuFc23

uz trojity

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
NuFc23

0:1 (Perez) dufam

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
prevadec spojitosti

3:1

Reagovat
prevadec spojitosti

(kane, verts, eriksen - sissoko)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele