19. kolo
28.12.2014 13:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Manchester United 0:0

Od Rudých ďáblů se odvrátila štěstěna. Hosté byli v utkání na White Hart Lane lepším týmem, vinou skvělého Llorise a neschopnosti v zakončení však propásli všech pět, šest gólových šancí. Venku tak ztratili už posedmé z devíti zápasů probíhající sezóny a Tottenham si ze šlágru kola odnáší cenný bod...

Manchester United nasadil stejnou jedenáctku jako na Boxing Day proti Newcastlu, což je počin, který Alex Ferguson, David Moyes ani Louis van Gaal neudělali dohromady 84 zápasů. Do druhého zápasu ve třech dnech nastoupil i Falcao, o jehož fyzické kondici se dle slov Van Gaala mohly psát snad romány.

Právě kolumbijský střelec měl první velkou šanci v utkání, když se po chytré přihrávce Maty objevil ve vápně sám před Llorisem. Nebyl však dostatečně pohotový a v tísni dokázal zakončit jen slabě a do Llorise. Na druhé straně málem United potrestal Kane, ale po přihrávce Townsenda potřebný dotek míči nedodal a De Gea snadno balon lapil.

V rudém dresu Devils se pomalu dostává do formy Juan Mata - v posledních třech zápasech se postaral o tři branky. Španělský špílmachr div nebyl u další trefy; jeho přímý kop z třiadvacáté minuty skončil na tyčce. Následný nebezpečný závar dokázala obrana Spurs s obtížemi zažehnat - stejně jako o dvě minuty později, kdy Vertonghen odkopával míč až zpoza brankové čáry - akci každopádně už předtím zastavil zdvihnutý praporek čárového.

Hosté byli lepším týmem, jenže v koncovce jim to vázlo. Falcao se opět dostal do velké šance po přihrávce Maty, ale zakončil ještě hůře než poprvé - pro Llorise sladká malina. Francouzský gólman se nicméně vyznamenal hned třikrát krátce před přestávkou.

Nejprve si fantasticky poradil s Robinem van Persiem, jenž po centru Carricka stanul úplně sám před bránou, a pak vychytal i hlavičku Wayna Rooneyho. Nakonec skvěle vytáhl točenou střelou Younga přímo z šibenice.

Hitparáda zmařených šancí United pokračovala i po přestávce, po deseti minutách zakončoval Van Persie Matův polovysoký centr z pravé strany, avšak míč z jeho kopačky šel (nikoli polo-) vysoko nad Llorisovu svatyni. Mdlý výkon Spurs rozsvítil ojedinělou ránou z dvaceti metrů Townsend, ale De Gea měl dobrý výhled, střela šla navíc kousek od něho.

Pořádnou "žárovku" vyslal o pár minut později i Juan Mata, který dostal do vápna dobrý pas od střídajícího Rafaela, načež se pravačkou opřel do míče, jenž možná ještě teď hledají někde v okolí White Hart Lane. Lépe mířil stoper Kohoutů Fazio, jenže k překonání Davida De Gey je potřeba mnohem více, než solidní rána k tyči. S podobným pokusem neuspěl ani Eriksen z přímého kopu.

Závěr utkání zvládli lépe hráči Tottenhamu - asi první opravdu gólovou pobídku domácích v utkání měl na noze Mason, jenž využil skvělé práce a přihrávky od Kanea. Dnešní duel však brankám nepřál, mladý záložník poslal míč dostatečně tvrdě, nikoli však přesně, a přestřelil prostor tří tyčí. Zápas tak skončil bezgólovou remízou.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (21)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
Infernoqt

jsem možná trochu ujel, třeba předvedem nějakou taktickou bitvu, každopádně výsledek bude max o gol

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Fojcek

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-2 glory,glory,man united!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Chcel by som výhru ale nad rozbehnutým Totenhamom by som bral aj bod tip X 1:1 Comon Red Devils ale samozrejme keď sa vyhrá hnevať sa nebudem

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs stopnu "nezastaviteľný" United, ich prehypovanú seriu aj van Gaalove reči o titule a fanúšikovia UTD sa vrátia späť na zem. Každý vie, že táto sezona patrí "Special ONE" ...

Reagovat
vanGomm

Tip X.Nebo HX tedy výhra Manch.U. o gól.

Reagovat
smazaný uživatel

v poslední době se nám proti Devils vcelku dařilo, ale tentokrát to bude zřejmě těžší. vítěze si netroufám tipovat, ale na tiket mám jasno - padne 3 a více gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

0:4...Radamel Falcao - hattrick!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 Přeji to Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

2:0pro spurs jsou v lepsi forme

Reagovat
scholes18

netroluj

Reagovat
PePiG7

1-2 Eriksen-Mata,Falcao

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
7C.Ronaldo

0:7

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Fonzi9

United hrozny hovno druhou půli, první půle impotetní útok Falcao + RvP to má bejt nejůdernější útok PL? to i ten Pellé je produktivnější než tohle duo

Reagovat
KingMaster13

Říká fanoušek Chelsea která tam měla 2 roky Torrese

Reagovat
Fonzi9

co to s tim má co společnýho?? dneska měli dohromady 6 loženek za torrese zastoupil hazard, oscar atd.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele