35. kolo
03.05.2015 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Manchester City 0:1

Černá venkovní série Citizens je u konce. Po čtyřech po sobě jdoucích nezdarech vně Manchesteru už bleděmodří uspěli alespoň na svém oblíbeném White Hart Lane, kde v nedávné době rovnou dvakrát úřadovali ve velkém stylu. Tentokrát si Pellegriniho mužstvo vystačilo s jedinou brankou, kterou obstaral obvyklý podezřelý Sergio Agüero...

Tottenham šel do tohoto střetnutí s tím, že už potřetí v sezoně může utrpět druhou porážku před domácím publikem v řadě, a něčeho takového se zpočátku opravdu snažil vyvarovat. Dier například po rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle levé tyče a Kane pálil nepřesně po proklouznutí za váhajícího Mangalu.

Právě francouzský stoper však šel postupně nahoru a zvedalo se i celé hostující mužstvo. Ve 22. minutě se při lehkém šprajcu v pokutovém území klidně dala pískat penalta na Agüera a zrovna argentinský forvard se také nakonec zasadil o jediný gól duelu.

Stačila k tomu jedna povedená rozehrávka brankáře Harta, jedna dobře načasovaná Silvova příhra do běhu a Agüero už rutinně prostřelil Llorise podél přední tyče. Trefil se tak už podesáté v sedmi soubojích s londýnskou stranou.

Silva s Agüerem brzy divže nepřichystali další branku pro Fernandinha, zatímco Tottenham reagoval skrze Masonovu megašancí v situaci, která na první pohled volala po (správně) nemávaném ofsajdu.

Po přestávce se přímo před Hartem zjevil také Kane, jenž se obratně prodral před pomalého Demichelise, i tehdy si však anglický brankář před zraky Roye Hodgsona počínal navýsost mazácky a vmanipuloval tak letošní kometu do nevýhodné polohy.

Nedělní šlágr nebyl na zajímavé situace nikterak skoupý, a tak ihned na opačném konci hřiště výtečně zaspolupracovali Agüero s Fernandinhem a prvně jmenovaný málem zakončoval do odkryté klece.

Spurs nakonec zápas dohrávali se třemi hrotovými útočníky na place, byl to však spíše záložník Paulinho, kdo se staral o vzruch před Hartem. Jednou hlavičkoval těsně vedle po Lamelově standardce, podruhé už i vyprášil gólmanovy rukavice.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (12)

Přidat komentář
diastan

1:2

Reagovat
MCFC_8

Bude to narocne ale na slepice to vieme...musime aby sme si zaistili priamy postup do LM!

Reagovat
Infernoqt

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

snáď výhra domácich 3:2. (Kane 2x, Chadli - Aguero 2x)

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Je třeba poděkovat hartovi a střelci jediného gólu!

Reagovat
MCFC_8

Tak, tak...teraz nic nepodcenit a 3. miesto by malo byt iste minimalne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele