30. kolo
21.03.2015 16:00 CET
4 : 3
(2:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Leicester City 4:3

Premier League má nového nejlepšího střelce. Kometa sezóny Harry Kane hattrickem popravil Leicester, který na White Hart Lane odehrál skvělý zápas. Přesto však odešel poražen, mladík s 18 na zádech zajistil Tottenhamu konečnou výhru 4:3. Spurs tak stále zůstávají ve hře o Ligu mistrů, zatímco Foxes pomaličku vyhlíží pád do Championship.

Tottenham se spolu s Leicesterem postaral o čtvrtý nejgólovější zápas letošní sezóny Premier League. Více než sedm branek padlo letos jen čtyřikrát a není náhodou, že oba celky v tomto výčtu už mají zastoupení. Spurs přestříleli 5:3 Chelsea, Leicester stejným poměrem potupil Man Utd. Další kanonády obstaral Southampton se Sunderlandem (8:0) a doposud nejvyšší výhru drží Chelsea, která zničila Everton na jeho hřišti 6:3.

Tehdy se dvakrát trefil Diego Costa, do dnešního dne nejlepší kanonýr soutěže. Dočasnou korunu mu však sebral Harry Kane, jenž otevřel skóre divokého zápasu už po pěti minutách. Dier prodlužil rohový kop před branku, navrátilec Kasper Schmeichel jej tečoval jen k nohám obávaného kanonýra a ten se nemýlil - 1:0.

Druhou trefu, kterou Harry Kane srovnal Costův zápis, přidal jednadvacetiletý útočník za dalších šest minut. I tehdy při něm stálo štěstí, jelikož Walkerův Huthem tečovaný centr dostal Kane do branky opět přes blokujícího Hutha. Skvostný start, ale to by to nebyl Tottenham, aby si nepřivodil obrovské problémy.

Ve zločince se mohl proměnit Nacer Chadli, jehož dorážka po Eriksenově tyčce mířila ke zděšení všech fanoušků nad. Do přestávky totiž stihl snížit Jamie Vardy, který byl přesný po rychlém protiútoku a dokonalém pasu Nugenta. Opařené Kohouty pak definitivně srazil do kolen kapitán Wes Morgan. Stačily mu na to čtyři minuty - pak si totiž trestuhodně nehlídaný naběhl na rohový kop Jamese a hlavičkou srovnal na 2:2.

Leicester si však naději na bodový zisk sebral sám po hodině hry. Nugent špatně zpracoval míč ve vápně, dal prostor Dannymu Rosovi, načež ho v šestnáctce srazil k zemi. Nařízený pokutový kop proměnil kdo jiný než Harry Kane, který tak poslal Tottenham poslal do vedení, završil hattrick a osamostatnil se s 19 góly v čele tabulky střelců.

Definitivní konec naději Foxes znamenala vlastní branka Schluppa, který se srdnatě vracel při nájezdu Eriksena. Dánský středopolař sice trefil Schmeichela, jenže od něj se meruna odrazila právě do Schluppa a do sítě. Krásný Nugentův gól v poslední minutě zápasu už znamenal jen kosmetickou úpravu na konečných 4:3.

Tottenham nyní před dohrávkou Liverpoolu a Man Utd ztrácí na čtvrtou příčku jen tři body a je zpátky ve hře o Ligu mistrů. Leicester naopak dostal další ránu ve snaze o udržení se v Premier League. Na to nyní ztrácí sedm bodů a ze zbývajících devíti zápasů by potřeboval vyhrát minimálně pět z nich.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele