13. kolo
30.11.2014 17:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Everton FC 2:1

Předešlých pět vystoupení Tottenhamu v rámci Evropské ligy následovaly hned čtyři ligové prohry a jen jedna osamocená, leč veledůležitá výhra nad Southamptonem. Tentokrát se Kohouti radují v dalším duelu s přímým konkurentem v boji o pohárové příčky - a výkon to byl přitom od nich ještě lepší...

I když pravda, Tottenhamu zprvu chvíli trvalo, než se rozkoukal. Napřed to byl kupříkladu Barkley, kdo se krkolomně proháčkoval až před vápno Spurs, aby se následně míč šťastně dostal až k zakončujícímu Lukakuovi.

A když se jeden vysoký balon do vápna Spurs v 15. minutě odrazil k Mirallasovi, belgickému šikulovi stačilo pár úkroků do strany, blíže ose hřiště, bylo ještě hůře. Nádherně trefený míč skončil ve vzdálenější šibenici a Tottenham tak doma již počtvrté v tomto ligovém ročníku prohrával.

To však netrvalo příliš dlouho, a ještě do přestávky bylo vše úplně jinak - především díky Kaneově přímočarosti, ba přímo drzosti na balonu.

Hned napoprvé přitom výlet mladého Angličana to pravé ovoce: jeho střela byla Howardem vyražená přímo pod nohy dobíhajícího Christiana Eriksena, jenž obdivuhodně zachoval chladnou hlavu a nasměroval svůj lob přesně k zadní tyči. Napodruhé už potom domácí naděje namířila svůj přízemní projektil přímo do Howardovy náruče.

Sám Christian Eriksen dále ve 34. minutě zajímavě pokoušel štěstí slabší levačkou a zničehonic aktivní, očividně povzbuzený Tottenham nakonec první půli završil i vedoucím gólem doslova z posledních vteřin úvodního dějství. Rychlý výpad čtyř hráčů v bílém vedl Lennon a po jeho předávce bez větších problémů skóroval Soldado. Pro něho to byl první ligový zářez od měsíce března!

Druhý poločas se možná poněkud překvapivě obešel bez stoprocentních příležitostí. Harry Kane hned zkraje pálil ambiciózně nad a celý Tottenham potom už po 65 minutách registroval osvěžující množství 11 střeleckých pokusů (o čtyři se postaral sám Kane).

Velké šance se však ne a ne dostavovat ani na jedné straně. Everton byl vyrovnání nejblíže zřejmě v 72. minutě, když Barkley na hraně šestnáctky předvedl jednu bleskurychlou otočku s balonem, pak krásně vyzval rozběhnutého Colemana, a tomu scházel jenom jeden krok k pohodlnějšímu a pravděpodobně gólovému zakončení. Jinak se Toffees v podstatě k ničemu nedostali.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne zabrali a vyhrali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele