32. kolo
11.04.2015 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Aston Villa 0:1

U Sherwoodů doma je dnes určitě velmi veselo. Manažerova Aston Villa jednak uhrála důležité tři body na cizím hřišti, které ji přijdou velice vhod v boji o holou záchranu; jednak se tak stalo zrovna na White Hart Lane, kde na pyšného a egocentrického Sherwooda vskutku nevzpomínají rádi...

Toto dnešní utkání mohlo být vnímáno mimo jiné jako souboj dvou elitních a náležitě rozjetých střelců. Harry Kane se trefil 11krát v předchozích devíti ligových vystoupeních, a zdál se být na dobré cestě stát se dnes prvním útočníkem Tottenhamem od dob Garyho Linekera (1991-92), kterému se v rámci jedné sezony povede dosáhnout na hranici 30 soutěžních zásahů.

Něco takového se mu však nepodařilo a nebyl tomu ani příliš blízko. V první půli se neujal jeho bezmála 30metrový pokus a po přestávce anglický ostrostřelec neuspěl ani s jinou kroucenou ranou, která si to opět namířila pouze nad bránu. Podobnou frustraci přitom před bránou soupeře vykazoval i jiný produktivní kohout Christian Eriksen.

A ačkoliv tento duel obecně nebyl žádnou přehlídkou povedených akcí a vyložených příležitostí, když v dresu Aston Villy speciálně po brzkém zranění Ciarana Clarka excelovali zejména defenzivní hráči v čele s příchozím Bakerem, Delphem a Vlaarem, prohlásit Bentekeho za vítěze minisouboje s Harrym Kanem rozhodně můžeme.

Byl to totiž belgický obvyklý podezřelý, kdo se nakonec stal autorem jediné branky zápasu: ve 35. minutě se jeho hlavičkovaný projektil po centru Bacuny odrazil od tyče do sítě, a tenhle jeden úder k přemožení Spurs ve finále stačil.

Naopak ještě později mohl Fabian Delph klidně přidat druhý gól a večer tedy birminghamským výrazně nezkazilo ani Sánchezovo vyloučení po opožděném zákroku na Rose a druhé žluté kartě.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Infernoqt

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele