16. kolo
14.12.2014 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Swansea City - Tottenham Hotspur 1:2

Hořce ztracené body z pohledu Swansea; nesmírně důležité tři body do sbírky Tottenhamu. Velšané měli na vlastní půdě i přes brzy inkasovanou branku po většinu času více ze hry, krom jednoho gólu nezastavitelného Bonyho se však prosadit nedokázali - a při pozdní trefě Eriksena za to ošklivě pykali...

Swans mají letos velké problémy s promrháváním vedení, tentokrát to však byli oni, kdo museli dotahovat. Harry Kane se totiž hlavou po standardce prosadil již ve čtvrté minutě. Tentýž hráč potom o čtvrthodinu později pokoušel štěstí ze střední vzdálenosti po jedné z mála hezkých výměn balonu se spoluhráči.

Velšané obecně odstartovali velmi vlažně a do zápasu se poprvé začali dostávat až kolem 20. minuty. Tehdy Ben Davies heroickým skluzem odmítal koncovku Bonyho, který se ocitl tváří v tvář Llorisovi; a o něco později zase Afričanovu spálenou tutovku technicky anuloval nesprávně zdvižený praporek asistenta rozhodčího.

Bony nicméně vypadal být neustále ve střehu a připraven hrozit i nadále; v jiném okamžiku jeho střelu odklonil mimo bránu Fazio a již za hustého deště se konečně dočkal těsně po přestávce. Po centru z pravé strany nejprve z první sice napálil protihráče, pak už ale s chladnou hlavou bez problémů rozvlnil síť za Llorisovými zády.

Ve druhé půli se již Spurs tolik nedařilo zadržovat střed pole a především Gylfiho Sigurdssona, který také v 66. minutě sám střílel zpoza šestnáctky. Právě v těchto chvílích měly labutě jasně navrch a jedině další pozdní skluz mohl v 70. minutě zamezit ve skórování střídajícímu Shelveymu.

Tottenham se již ve druhém dějství prakticky k ničemu nedostával, v 77. minutě však prostřednictvím Harryho Kanea opět málem udeřil. Talentovaný forvard se znovu dostal k nebezpečné hlavičce, která si to ale tentokrát namířila těsně vedle tyče.

Nakonec muselo uběhnout celých 89 minut, než se k životu probral Christian Eriksen, a po hrubici soupeře, respektive Daviesově pohotové předávce, technickou ranou zaznamenal již svou třetí vítěznou trefu v tomto ligovém ročníku.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip 2 na první poločas.

Reagovat
vanGomm

Už tam spadli

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele