26. kolo
21.02.2015 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Swansea City - Manchester United 2:1

Nejlepší výkon Manchesteru United za poslední dobu, a přece je z toho teprve druhá ligová porážka od měsíce listopadu. Takhle nelogický někdy fotbal zkrátka dokáže být. Swansea si naproti tomu hvízdá, když poprvé v dějinách dokázalo v jediné sezoně skalpovat ManUtd hned v obou prvoligových kláních...

Garry Monk, manažer labutí, se před výkopem odhodlal k odvážnému činu a vůbec poprvé vsadil na takzvaný diamant uprostřed pole - zřejmě ve snaze zabránit dominanci Ángela Di Maríi s Waynem Rooneym. A to se zpočátku dařilo; dokonce takovým způsobem, že na druhé straně mohl Bafetimbi Gomis jen uvnitř úvodní desetiminutovky hned dvakrát skórovat. Jednou dokonce musel Herrera proti jeho hlavičce zasahovat až na brankové čáře.

Manchester United nejprve hrozil jen sporadicky, například skrze van Persieho pokus a premiérovou Rooneyho střelu mezi tři tyče v tomto kalendářním roce. Ovšem jakmile si u hostů konečně všechno sedlo, byla to naprostá paráda. Ve 28. minutě si Rooney s Di Maríou pěkně vyměnili míč, z čehož rád těžil Ander Herrera prostřednictvím vlastního "angličáka".

Potud to tedy ještě z pohledu ManUtd šlo. Jenže ihned za další dvě minuty se Ki Sung-yueng drze prosadil po centru Shelveyho a nastartoval tak překvapivý obrat Swans.

United se sice po přestávce snažili zklidnit doposud spíše zběsilý tok zápasu a sem tam zatlačili labutě nepěkně hluboko, aby Rojo z vynikající pozice odmítl vrátit favoritovi vedení, ale nakonec to byla domácí houževnatost, co se dočkalo odměny. Čtvrthodinu před koncem se totiž Shelveyho rána ze střední vzdálenosti otřela o Gomise a našla si svou cestu za záda De Gey.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nehráme vôbec pekný štýl futbalu ale na Swansea by to malo stačiť tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde o to, či je futbal pekný, on je mizerný, ako povedal Scholes.Strašné je zloženie kádru - hráči anglicko-holandského štýlu, t.j. atléti s kopačkami, ktorým zavadzia lopta, majú stres, keď k ním ide.

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši,to je vtip???jednoznačně nás čeká další potupa a ostuda,miliardový tým je pod van gayem hodně podprůměrný.Tady není co řešit...bohužel na Swansea jsme bez šancí.Van Gay a borec na onec Daley Blink to zajistí upřímě řečeno,přeju si prohry United každým zápasem,než jméno Manchester United bude úplně zničeno...Van Gay VEEEEEEEEEEEEENN

Reagovat
smazaný uživatel

Ani mne sa to nepáči ako si furt talčí do hlavi že ten jeho štýl hry je dokonalí. Viď prehra so Souphantonom kde sme ani vlastne nevedeli čo hráme. Máme dobré výsledky ale hra na Kupujeme Milionvé hviezdy a sme na smiech pretože toto neni tradícia tochto klubu. Vždy sme vedeli vychovať fantastických hráčou a poprípade k nim niekoho roumného dokúpiť. A teraz? neskutočné financie na prestupy a čo je s toho? Van Gal si myslí že keď dá hrať hráčou za miliony všetko sa vyrieši. Ale keď neni poriadny systém a štýl tak je nam šetko na prd

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
kaaspis

bojím se že venku to bude zase bída... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
davered

podle sestavy se zda ze LvG bude konecne hrat 442 s Rooneym v utoku

Reagovat
smazaný uživatel

LVG NECH UZ TIAHNE DO PI....VED NA HRU UNITED SA NEDA POZERT.ZAPAS SOM POZERAL PRVYCH 15MIN A HNED SOM VEDEL ZE PREHRAJU.

Reagovat
MySch017

Práveže dnes tá hra vyzerala k svetu.... to, že vpredu momentálne nemáme hráčov, ktorí by dávali góly z pološancí ako za SAFa je druhá vec. MAli sme hru pod kontrolou a nevypracovali sme si prakticky nič 100%tné....prehrali sme si to samy

Reagovat
Infernoqt

Tento zápas nebyl proti Swansea, nýbrž proti 2 hráčům. Ať už dominoval Korejec nebo Shelvey, na nás to stačilo. A s lítostí musím uznat, že Swansea na nás již delší dobu umí. Ať už se stáhne a nechá nás obléhat, dominuje v koncové fázi a věří si na nás. Proto si zasloužili vyhrát. Co se sestavy týče, rotoval bych to jinak, ale nemyslím si, že změna trenéra by posunula tým dopředu. Už bychom se měli usadit a počkat do léta, LVG ví, co týmu právě chybí a čekám v létě záplatu na dané posty. LM zřejmě nedáme, ani s ní nepočítám, ale pokud se k ní dokopeme, bude to velké plus. Jen doufám, že posily získáme i s tím faktem, že opět nebudeme figurovat v LM. Celkově od této sezóny už moc nečekám, zápasy rád dokoukám jen jako prostý, neutrální divák, který nebude hodnotit a raději ani komentovat naše zápasy. S úspěchem v FA Cupu budu držet palce, ale není to tak podstatné, jako post v LM. Každopádně je to pro nás zatím reálnější šance, než v lize. To vše s ohledem na nadcházející utkání. Co bych rád od Vás fanoušků očekával, byl bych rád, kdybyste měli pochopení pro trenéra a nechtěli jeho vyhazov, ničím si nepomůžem. Ta hra přijde, je tam jistá mezera v defenziní části hry, opravdu se mi nelíbí Blind svým pohybem a rád bych hrál na krajní záložníky, ale já nejsém trenér. Těším se na Depaye a oživení naší hry v příští sezoně. Výsledky příjdou, jen musíme věřit, že získáme dobré hráče na dobré posty toto léto.

Reagovat
smazaný uživatel

Co dodat...van gay je stupidní idiot...už jde vidět,že si nechává kecat i do sestavy,když už na žádost fanoušků a kritiky zkusil dneska hrát s Rooneym na hrotu.Stále ale nevím co na hřišti dělá Blind...jen kvůli tomu,že ho má rád???Měl by se chovat jak profesionál a né jak hodnej strejda.Pravda je taková,že všechny hráče totálně zkurvil (kromě DDG) Ruku na srdce jak hrál Di Mária pod jiným (jakým koliv trenérem)...ještě k tomu byl zvolen nej. argentinským hráčem,Jak hrál Rooney pod Fergusonem nebo Moyesem???EXTRATŘÍDA a teď???Jak na tom byl RvP pod Moyesem,Wengerem a Fergusonem???naprostej zabiják,kterej pod van gayem netrefí ani bránu...Falcao???Všude byl nej střelec a pod gayem???Nic,nebo sedí jen na lavici...Rafael???není ani na lavici.Mata???Radši už nebudu jmenovat,protože bych mohl psát celou sestavu.Měl by mít trochu hrdosti a sám odtáhnout.Fotbal hrajem hodně podprůměrný a to si přivedl stamilionové posily.Třeba dneska mu sedělo na lavici 100milionů v podobě Falcaa a Maty,to nestojí celá Swansea.Jen kaskadér by přestoupil do Manchesteru,protože pod tím sráčem by se zkurvil i Ronaldo s Messim.Chtěl 100 dní na sehrání a jak to dopadlo???Je skoro konec sezóny a my hrajem furt hůř a hůř,ještě aby ne,když každej zápas mění sestavu a hráčům mění každým zápasem jejich posty.Sečteno a podtrženo.LvG je idiot a měl by sám odejít,než se zesměšní ještě víc,nebo příde k újmě na zdraví,vůbec bych se nedivil,kdyby ho někdo fyzicky napadnul,čemuž bych se ani nedivil.Protože nočí náš klub,jméno a pověst

Reagovat
REPLIKATOR

LVG

Reagovat
Kornovec

juane, pojd zpatky do spanelska nebo aspon do Juve, tady to nema budoucnost.a Falcao pro zmenu cely zapas na lavici.

Reagovat
smazaný uživatel

Falcao nemá formu, ale to nemá žádný útočník MU

Reagovat
Infernoqt

v MU nemá formu momentálně nikdo, forma by rozhodla utkání, my hráli jen obléhanou o ničem, dokonce i DDG nás nepodržel a to ta druhá střela byla chytatelná

Reagovat
smazaný uživatel

Ja chcem fergusona ako asistenta aspom na sezonu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele