9. kolo
25.10.2014 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Swansea City - Leicester City 2:0

Swansea se po pětizápasové (mini)krizi konečně opět vrací na vítěznou vlnu a činí tak s relativním klidem. Leicester nekladl přehnaný odpor, když neútočil a v rozhodujících chvílích v podstatě ani nebránil. Oběma Bonyho brankám takto předcházely vpravdě nádherné kombinace...

Už od samého počátku to vypadalo, jako by míč patřil výhradně Swansea; až na dva nepřesné pokusy Bonyho - jeden vzdušný, jeden pozemní - si nicméně Velšané ne a ne vytvořit žádné za zmínku stojící příležitosti; natožpak opravdové gólovky.

Teprve když se brankář Schmeichel rozhodl soupeři pomoci špatným výkopem, vypadalo to pro Swans užuž nadějně, tehdy si však pro změnu Sigurdsson mizerně zpracoval nabídnutý míč, aby se záhy jen marně pokoušel vykoledovat si na Morganovi penaltu.

Na druhou stranu, od Leicesteru nikdy nehrozil nějaký trest takového zaváhání. Hosté se stěží zmohli na dvě po sobě jdoucí zkompletované přihrávky a sotva se i podívali na polovinu soupeře; což se v podstatě nezměnilo ani poté, co se Nigel Pearson rozhodl prohodit oba křídelníky Mahreze s Vardym.

To už přitom manažer Leicesteru reagoval na tu jedinou opravdu povedenou akci poločasu, při níž si Bony se Sigurdssonem delikátně - skrze dvě patičky - vyměnili v plném běhu balon a prvně jmenovaný potom suverénně prostřelil bezmocného Schmeichela.

Po přestávce si už Leicester míče užil o něco více, jinak se ale nastavení zápasu příliš neměnilo - Foxes dál zůstávali absolutně bezzubí, což je ostatně charakterizovalo po většinu uplynulého měsíce.

Již v 57. minutě proto raději Swansea přišlo s pojistkou pro své hubené vedení; a znovu se přitom vytáhlo s parádní akcí. Sigurdsson těsně před svým vystřídáním vystřihl nádhernou kolmici pro Montera, který už jen před prázdnou klec předával míč hladce skórujícímu Bonymu. Exsparťanský forvard se tímto dostal na úroveň 20gólového Michua, jakožto nejlepšího střelce Swansea v dějinách Premier League.

Ve zbytku utkání už to bylo akorát o nepříliš soustavné snaze Leicesteru alespoň korigovat nepříznivý stav zápasu. Mahrez měl například dva nebezpečné pokusy z větší vzdálenosti a úplně nejblíže gólu se Foxes ocitli až na samém sklonku střetnutí, kdy se nejdříve Fabianski vyznamenal proti hlavičce Kinga, a pak se zčásti přičinil o neuvěřitelné dvojí zaváhání dorážejícího Cambiassa. S vypětím všech sil si tak polský gólman přeci jen došel již pro své čtvrté čisté konto po podpisu Swansea.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele