2. kolo
23.08.2014 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Swansea City - Burnley FC 1:0

Úvodní půlhodinka plná zábavy a akce přinesla jediný gól celého zápasu, který také zavdal příčinu, proč se po změně stran prezentoval nováček Premier League výrazně záživnějším dojmem. S Burnley bychom se letos nudit neměli, Labutě zase otevřely ročník nejlepším možným způsobem a ve třetím kole mohou zaútočit na první místo.

Na počátku třetí minuty zažehl první nebezpečnou akci domácích Shelvey, který zavelel k rychlému protiútoku po pravé straně, aby si pro centr na penaltu vyskočil Bony, jenž hlavičkou do protipohybu překonal Heatora, nicméně na brankové čáře dokázal zasáhnout Shackell. Jen čtyři minuty poté kontroval Ings, který se po rychlé kombinační akci dostal do skvělé pozice v hloubi vápna, odkud svou pohotovou ránu vyslal jen těsně nad břevno zkamenělého Fabinského.

Ten si vzápětí musel poradit s Ingsovým přízemním pokusem z úhlu od malého vápna, když se další přesnou narážečkou ukázal Arfield. V 18. minutě se na levé straně uvolnil Routledge a perfektní přihrávkou do šestnáctky našel Sigurdssona, ten v plném běhu nemířil a jeho pokus bez přípravy z osmi metrů dokázal excelentním reflexem zlikvidovat Heator.

Přehlídka gólových šancí přinesla první změnu skóre pět minut poté, kdy se od svého vlastního vápna dostali domácí za obranu soupeře pomocí dvou přihrávek, Dyer se vřítil do pokutového území a ráznou střelou k bližší tyči rozvlnil síť. Přesný zásah přinesl uklidnění na kopačky hráčů Swansea, kteří začali více dbát na defenzivní povinnosti a zodpovědnou hrou nedovolili do přestávky hostům zhola nic.

Stále pasivnější prezentaci domácích ve druhé půli dokumentoval nejlépe Bony svým úprkem zakončeným přílišným otálením se střelou, která nakonec ani nepřišla. Trest měl přijít v 63. minutě, kdy Marets vyslal pas do šestnáctky, kde se na malém vápně odpoutal od obránce Jutkiewicz, v pádu však hlavičkoval centimetry nad břevno.

Výrazně smělejší hosté měli blízko k vyrovnání i čtyři minuty poté, kdy Ings posunul do vápna na Jonese, jehož přízemní pokus konečky prstů vytáhl Fabianski tak šťastně pár decimetrů od vzdálenější tyče, že o nepatrný kousek nedosáhl na dorážku ani skluzující Jutkiewicz. K rozhodnutí tak měl v 80. minutě blízko Ki, na kterého zívala odkrytá branka poté, co Heaton na poslední chvíli vyrážel nebezpečný centr. Úspěšný střelec z Old Trafford však mezi tři tyče zamířit nedokázal. Domácí nicméně těsné vedení získané v úvodu klání uhájili, a to i přes velký tlak v nastaveném čase, a se šesti body slaví parádní vstup do sezóny.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
Infernoqt

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

kdo dá ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele