4. kolo
13.09.2014 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Sunderland AFC - Tottenham Hotspur 2:2

Delší dobu to vypadalo, že Tottenham na "předpřestávkovou" tragédii naváže vitální výhrou, místo toho ale registruje další neuspokojivý výsledek a ze Stadium of Light po vlastňáku Harryho Kanea odváží pouhý bod...

Úvod zápasu jen těžko mohl být ztřeštěnější. Na situaci, kdy Chadli z halfvoleje úspěšně doklepl do sítě Adebayorovu střelu, navázal po pouhých pár vteřinách úchvatným sólem Adam Johnson a již ve 4. minutě se tak technicky mohlo začínat odznova...

... a hned mohlo být zase všechno jinak, kdyby se Mannone okamžitě v šesté minutě nevytáhl s výtečným zákrokem proti Adebayorově koncovce takříkajíc z jedničky. V prvních osmi minutách takto oba týmy dohromady registrovaly neuvěřitelných sedm střel na bránu, což samo sebou nemohlo trvat po celou dobu utkání.

Brzy se tedy průběh hry nepatrně uklidnil, zatímco otěže zápasu ve svých rukou pevně třímali hosté (v první dvacetiminutovce si míče užívali až 70 % času). Ti se také v jednu chvíli dožadovali pokutového kopu a optickou převahu mohli zúročit ve 38. minutě, když Dembeleho rána z dobrých 30 metrů skončila na břevně.

Sunderland se po celý první poločas doopravdy jen bránil a vůbec nepůsobil jako domácí mančaft, což jedině potvrdila situace ze 48. minuty - tehdy si Eriksen věděl rady jak naložit s Chadliho zpětnou přihrávkou a Spurs byli zcela po zásluze zpátky ve vedení.

A to také byli připraveni celkem rozhodně strážit. Pakliže na jednom konci hřiště úřadoval veleaktivní Lamela, který se v 75. minutě kombinací síly i technické zdatnosti bravurně prosadil k dalšímu rozezvučení horní tyče Mannoneho klece, Sunderland se zmohl akorát na jednu zablokovanou ránu a Johnsonův pokus mířící vedle brány.

O to větší šok tedy přišel s 83. minutou, kdy Spurs inkasovali po přímém kopu zahrávaném z levé strany vinou chabé koncentrace právě příchozího Harryho Kanea. Ten si srazil míč do vlastní sítě a nešťastně tak Tottenham připravil o téměř jisté tři body. A mohlo to být přitom ještě horší, kdyby záhy Buckley po van Aanholtově přihrávce pod sebe lépe zkrotil svou koncovku bez přípravy.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele