31. kolo
05.04.2015 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Newcastle United 1:0

Tyne-Wear derby ovládl popáté v řadě Sunderland a v Premier League zvítězil poprvé od 31. ledna. O jediný gól zápasu se postaral úchvatným způsobem Jermain Defoe. Magpies tak potvrdili, že se jim na svého rivala nedaří, porazili ho naposled před čtyřmi lety. Pod Johnem Carverem navíc získali pouze osm bodů v devíti utkáních.

Black Cats byli v první půli jednoznačně aktivnějším, měli více ze hry, avšak žádnou stoprocentní příležitost si nevytvořili. V úvodní desetiminutovce zahrozil Sunderland po rohovém kopu, po hlavičce Jonese odvracel těsně před Defoem Gutíerrez. Po dalším rohu hlavičkoval do tyče Connor Wickham a udeřit mohl následně zase Defoe, jenž uháněl sám na branku, míč si ale příliš předkopl a vracející se Colback mu ho na poslední chvíli ukopl.

Black Cats byli za svou aktivitu přece jen odměněni ještě do přestávky. Vše odstartoval dalekonosný nákop Pantilimona, Steven Fletcher vyhrál hlavičkový souboj, balón se odrazil k Defoovi a zkušený kanonýr napálil míč přímo z voleje z nějakých dvaceti metrů do levého horního rohu Krulovy svatyně. Stadium of Light jásal nadšením a dvaatřicetiletý útočník se radoval z jednoho z nejkrásnějších gólů své kariéry.

Po změně stran jsme na nějakou další vážnější příležitost čekali až do 70. minuty. Defoe našel na hranici šestnáctky volného Fletchera, ten však nadějnou akci trochu zabrzdil a nakonec pálil vedle. O chvíli později mířil těsně mimo také Sebastian Larsson, který střílel z přímého kopu. Na opačné straně se postaral o vůbec první ránu na branku (a to běžela 78. minuta!) v podání Newcastlu Riviére, Pantilimon ji vyrazil.

Zanedlouho mohl přidat pojišťující branku znovu Larsson, jenž se ocitl ve velké šanci po výborném průniku van Aanholta, jeho gólovou střelu ale tečoval mimo stoper Williamson. Dvě minuty před koncem měl obrovskou příležitost na vyrovnání Ayoze Pérez, po rohovém kopu však z voleje těsně přestřelil. Severovýchod Anglie tak zůstává bíločervený!

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
NuFc23

Len si neurobit hanbu v derby a vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Najkrajšie by bolo víťazstvo, nech Sunderland tiež ochutná druhú ligu...navyše im máme čo vraať takže magpies pome!

Reagovat
smazaný uživatel

Po páté za sebou že se nestydíte Ha´way the Lads !!!!!!!!!!!!! Jermain DEFOE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

čo ti budem hovoriť, my si s týmito výkonmi zaslúžime druhú ligu, aby sa tím trošku spamatal, početná marodka, otrasný tréner....

Reagovat
Beros

Je třeba konečně vyhrát!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele