2. kolo
24.08.2014 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Van Gaal si v Sunderlandu chuť nespravil a může být rád za bod

Manchester United zažívá nejhorší start do nové sezony od inauguračního ročníku Premier League. Před více než 20 lety se po dvou kolech nemohl pochlubit ani jedním bodem, tentokrát je na tom o něco líp - ale pořád velmi špatně...

Do zápasu, kterého se na hřišti standardně účastnilo hned 11 Angličanů naráz, žádná ze stran nevstoupila nikterak zhurta. Cleverley si v sedmé minutě marným pokusem mířícím vysoko nad bránu připsal vůbec první střelecký pokus zápasu, aby si prakticky totéž zopakoval jen o pár chvil později. A Sunderland si nevedl o moc lépe. Po Larssonově signálu z přímého kopu pálil Cattermole akorát do chumlu před sebou.

Pro všechny tyto matné události se tedy brzký gól ze 14. minuty zdál být menším zjevením - a United to tehdy měli až příliš zjednodušené laxním bráněním protivníků. Valencia se na pravé straně prodral k přízemnímu centru a Larsson nestihl k balonu doklouzat včas. Ještě před ním jej Mata zblízka hravě doklepl do sítě.

Kolem 20. minuty v Sunderlandu vysvitlo slunko a také přímo na Stadium of Light se brzy začaly věci měnit k lepšímu. Přesně po půl hodině totiž přišlo zasloužené vyrovnání, jakmile pěkně kopnutý roh Larssonem náležitě zhodnotila Rodwellova pohodlná hlavička po Valenciově nedoskočení. Také v Sunderlandu tedy Rodwell otevřel svůj střelecký účet hlavou po rohovém kopu; stejně jako dříve v Manchesteru City.

Sunderlandu se naposledy podařilo otočit ligové utkání v dubnu letošního roku, když to odnesla slovutná Chelsea; a také tentokrát Black Cats neměly ke skalpu renomovaného soka příliš daleko. Ještě před pauzou se o pohledné nůžky pokoušel Fletcher a v 50. minutě málem domácí dostala do vedení komická scénka jako vystřižená ze skečových pořadů Monty Python.

Debutant Michael Keane, který koncem úvodní části nahradil zraněného Smallinga, tehdy ve vápně komicky zaškobrtl, Wickham si ho bez problémů povodil a jeho gólový projektil až na brankové čáře krkolomně vykopával Blackett.

Na opačném konci hřiště se toho moc nedělo. Young se pokoušel vymodlit si penaltu a za svou snahu byl oceněn žlutou kartou, přičemž Rooneyho zoufalý pokus ze 71. minuty, namířený do pat soupeře, tak nějak hovořil za vše.

Nově příchozí Danny Welbeck sice týmu přidal akorát na rychlosti v brejku, nikoliv už ale na nápadech. Tým obecně vypadal být relativně spokojen s pouhým bodem ze Stadium of Light, který si také přes následnou dvojí snahu aktivního Ashleyho Younga nakonec do Manchesteru skutečně odvezl.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (31)

Přidat komentář
PePiG7

1-2 Wickham-Wazza,Mata

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Adhol

Reagovat
Infernoqt

0-2

Reagovat
Devil

1:6

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Hosté vyhrají,ale bude to asi jen o gól.Tip HX.

Reagovat
smazaný uživatel

Trápenie bude pokračovať 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
scholes18

In an exclusive interview, United manager Louis van Gaal tells MUTV that new signing Marcos Rojo is unavailable to face Sunderland having not yet been granted a work permit, but Robin van Persie is ready to return. More team news: http://bit.ly/1v5GOC9

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 United go

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 United do toho!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 rooney.mata

Reagovat
smazaný uživatel

Síce to nebudem vidieť ale pevne verím že Diabli vyhrajú a zabudnú na zlí začiatok novej sezony tip 2:0 pre Devils goli Mata Persie

Reagovat
M1ck0

Bez Boriniho to bude remízka. Jinak by Scums zase psali "LVG ven!"

Reagovat
smazaný uživatel

takže gratulace fandům rivala k prvnímu bodíku!

Reagovat
Adhol

vypadá to, že bez sira Alexe to vážně nejde..

Reagovat
smazaný uživatel

To je jenom dobře

Reagovat
Jandak

Obrana hrůzostrašná + dvojka Fletcher a hlavně CLEVERLEY škoda slov.... bych musel psát slova. za které bych tady dostal ještě BANán

Reagovat
smazaný uživatel

neskutocna banda...b l b co ch...!!!!! ...neskutocne....co predviedli..obrana slaba jak čaj stred jak 2 čaje a ten utok ANI SI NEKOPLI.....sak ich do 2 l. aj tam budu mat problem zahrat...nechapem ze 11 z. vyhrali v priprave...profesonalne AMATERE....su tu chrapuni a nezasluzia si hrat za Mench. utd.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stamby

pro první bod LVG

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v Man Utd vedi jak dojebat ticket... Hnus toto.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad sis na ně nevsadil ... nebo jsi dal výhru domácích?

Reagovat
smazaný uživatel

daval jsem +2.5 branky a predpokladal, ze vyhraje ManU 1:2

Reagovat
HSV1887

Mě připravili asi o 60 €

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele