9. kolo
25.10.2014 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sunderland AFC - Arsenal FC 0:2

Nudný zápas s minimem zajímavých událostí se strhl na Stadium of Light. Výjimku představují akorát dvě donebevolající minely dvojice Brown-Mannone, kterých pohotově využil Alexis Sánchez k upevnění vlastní pozice nejdůležitějšího hráče letošního Arsenalu...

Chilan má nyní v rámci Premier League na kontě již pět gólů a dvě asistence k tomu, čímž se zpříma podílel na více než polovině všech ligových branek svého mužstva.

A ne náhodou to byl právě Alexis Sánchez, kdo se postaral o první (nepovedený) střelecký pokus zápasu. O chvíli později si jen o něco lépe vedl Welbeck, pro oba projektily nicméně platilo, že ani netrefily vymezený prostor.

To přitom byly taky jediné střely, na které se Arsenal v první půlhodině zmohl. Tedy s výjimkou jedné docela unikátní, které předcházela ohromná hrubice Wese Browna. Ten vpravdě mizernou zpětnou přihrávkou vyslal Alexise do samostatného úniku a ten už si věděl rady - útočníkův chladnokrevný lob tváří v tvář Mannonemu dostal Sunderland přesně tam, kde ho Arsenal potřeboval co nejdříve mít.

Do konce poločasu se pak už akorát Cazorla přihlásil o slovo levonohým pokusem mířícím těsně vedle a na jakékoliv gólové příležitosti byla poněkud skoupá také druhá část. Pár okamžiků po jejím zahájení snad jedině Arteta mířil přesně doprostřed brány, zatímco fanouška Arsenalu o chvíli později nemohl potěšit pohled na opětovně kulhajícího a očividně frustrovaného Kierana Gibbse.

V 80. minutě Welbeck hlavičkoval těsně nad bránu po centru Monreala a poslední deset minut normální hrací doby se již dohrávalo tak trochu v duchu nahoru-dolů. Kvalitněji přitom vedl své protiútoky Arsenal, to však automaticky neznamenalo i solidní koncovku.

Naopak, Cazorla dvakrát zacílil pánubohu do předsíně, a pojistku tak Gunners opět musel darovat až soupeř - tentokrát se hrozivě ukopl brankář Mannone, takže neúnavně napadající Sánchez ve druhé minutě nastavení pro změnu zakončoval do zcela odkryté svatyně.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (11)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
arsavin

0:2. Konečně výhra!

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland bude pořád otřesený po rekordní prohře. 0:2

Reagovat
justcall

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

sunderland musí dat gol, a chyta Mannone. doufam ze wenger tu sestavu protoci: szcsensny-bellerin, chambers, mertesacker, gibbs,-arteta, wilshere,-oxlade, rosicky, sanchez,-welbeck doufam ze se na hriste podiva i walcott a campbell

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Le Gunner

Jestli bude hrát Santi, tak se poseru. V obraně se dá víceméně řešit jen to, jestli bude Chambers RB nebo CB, víc možností tam prostě není ( ). Taky doufám, že do základu nakoukne někdo z věčných lavičkářů.

Nic jiného než výhra se nebere. A pokud možno, tak s nějakým pořádným výkonem.

Reagovat
smazaný uživatel

Flamini, Arteta, Cazorla základ, pak to má nějak vypadat..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele