6. kolo
29.09.2014 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stoke City - Newcastle United 1:0

Alan Pardew to má spočítané; tentokrát už vážně musí mít. Newcastle pod ním nedokázal vyhrát už šestkrát v řadě, což se mu nepřihodilo více než 10 let, a majitel klubu Mike Ashley tak docela pravděpodobně zažije menší déjà vu. Rovněž Sama Allardyce totiž roku 2008 vyhazoval po utkání se Stokem...

Pořádný liják od počátku brnkal na nervy všem aktérům i fanouškům; a že to zejména ti hostující v žádném případě nepotřebovali. Co pak zároveň (ne)potřebovali, byl také brzký gól Stoke City, na který došlo v 15. minutě. Tehdy se Crouch vyšplhal na Colocciniho kobylku a ve vzduchu již bez problémů usměrnil Mosesův centr do sítě.

Anglický forvard se tak sám trefil ve druhém po sobě jdoucím zápase, což oba tábory fanoušků výmluvně kvitovaly oblíbeným pokřikem "Ráno budeš vyhozen", adresovaným nikomu jinému než Alanu Pardewovi.

Jeho ovečky dnes opravdu nepředvedly nic moc. V první půli zaujala snad akorát Tiotého nepřesně zakončená individuální akce z 21. minuty, potažmo Janmaatův dalekonosný pokus ze samého sklonku poločasu, který konečně přinutil Begoviće k pořádnému pádu na zem.

Na opačném konci hřiště měl především Victor Moses jeden z těch dnů, kdy je v absolutní pohodě a většinu akcí řeší uspokojivě, přesto - i díky neodpískanému penaltovému zákroku na nigerijského dribléra - se už Stoke do konce poločasu neprosadil.

Těsně po přestávce to už mohlo být o něčem jiném, Arnautović ovšem sice příhodně odražený balon z voleje dobře přiklopil, natrefil však pouze na tyč. Už tehdy mohlo dojít k potvrzení, že Newcastle nestrhne na svou stranu již 82. utkání v řadě, v němž prohrával v poločase. Místo toho ale Potters nechali své soky podusit ve vlastní šťávě...

Magpies tedy sice mohli odpovědět okamžitě z brejku, prohra zakončujícího hráče s gravitací však spíše dokonale shrnula dosavadní obrázek hry (jenž k NUFC dvakrát přívětivý nebyl). Navíc šlo o velkou výjimku a Stoke si i nadále v poklidu udržoval monopol na tu efektivnější iniciativu. Zanedlouho se například po hrubém nedorozumění dvou obránců v tmavém dresu v další zajímavé pozici ocitl aktivní Moses. Sám před Krulem ale z otočky neuspěl.

Za poslední kapku stračí tragédie by se pak dala považovat 84. minuta a Colbackovo břevno po překvapivě propadnuvším Obertanově centru z pravé strany. Pak už o komplexní mizérii Newcastlu doopravdy nemohlo být nejmenších pochyb.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Devil

0:0

Reagovat
Zajda

2:0

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
Beros

Zápas jsem vyděl a byla to katastrofa!!! Ze 16 střel JEN 1 NA BRÁNU!!! Kombinace vůbec žádná... Nevím, proč staví pořád ty samé hráče, když jim to nejde!!! Nejvíc se mi líbíl střídající Obertan, kterému se docela daří, tak nevidím důvod, proč by nemoh hrát od začátku!!! Dumetta staví pořád na kraj obrany, přitom je to stoper, který může hrát misto Williamsona, který se mi vůbec nelíbí... Od Cabelly a Riviereho jsem teda očekával víc a Colo už taky nehraje, jak hrával!!! Pardew nakonec zůstavá, takže doufám, že Ashley ví, co dělá, jinak se bude s takovou v příštím ročníku v Newcastlu chodit na druhou ligu!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele