28. kolo
04.03.2015 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Stoke City - Everton FC 2:0

Měli by se snad v Goodison Parku přeci jen začít bát o holou prvoligovou příslušnost? Zní to bláznivě, pravda, ale pro fanoušky Evertonu poslední týdny opravdu nebyly nijak radostné - žádná výhra v pěti kolech nyní znamená, že pokud QPR zvládne svou dohrávku, Toffees budou sestupové propasti vzdáleni už jen pouhé tři body...

Stoke City ještě nikdy od svého postupu do Premier League neskončilo nad Evertonem, tentokrát se mu to však docela jistě povede - ba co víc, Potters jsou neomylně na cestě za svým nejvyšším umístěním v tabulce. Dnešní tři body je vynesly až na osmou příčku.

Hosté přitom do kouskovaného zápasu nevstoupili marně. Zpočátku drželi míč takřka výhradně na svých kopačkách a výjimečně startující lazar Darron Gibson se také ukázal být autorem první střely utkání. Na to Stoke odpovídalo poněkud pomalu, čekat se však nakonec vyplatilo. Ze země totiž možná ještě Moses nemířil přesně, hlavou už mu to ale ve 32. minutě vyšlo.

V tu chvíli byla řada znovu na liverpoolských a jejich reakce byla opravdu z řady vlažnějších. Lennon ještě krátce před pauzou pokoušel štěstí ranou při zemi a solidní příležitost měl ihned po změně stran také Lukaku, jinak se ale Toffees vepředu ukrutně trápili.

A jakmile si na Begovićovi se svým krouceným projektilem vylámal zuby také střídající Koné, rozhodla se dvojice Arnautović-Diouf z protiútoku nemilosrdně potrestat Lukakuovu chybu na útočné polovině. Prvně jmenovaný v 84. minutě pálil do tyče, senegalský forvard už to ale neměl nijak složité.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Everton musí 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele