34. kolo
25.04.2015 13:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Southampton FC - Tottenham Hotspur 2:2

Přímý souboj o páté či šesté místo mezi Southamptonem a Tottenhamem vítěze nepřinesl. Utkání na St. Mary’s Stadium nabídlo pohledný fotbal a čtyři branky, které si však oba celky rozdělily rovným dílem. Saints k výhře nepomohl ani dvougólový Pellé, jenž se po čtvrt roce sucha opět rozstřílel.

V prvním poločase měli převahu hráči hostujícího celku, avšak do kabin se šlo smírně - a to mohli být Londýňané ještě rádi. Míč na kopačkách jim totiž pramálo pomohl při tvoření šancí, které naopak měli muži v červenobílém.

První gólovku Schneiderlina ještě Lloris skvěle kryl, ale na gólovou situaci z 29. minuty byl krátký on i celá obrana. Zdánlivě zoufalý odkop zachytil Sadio Mané, jenž přesprintoval všechny Kohouty, a když už se zdálo, že je akce zmařena, dal si Tottenham prakticky vlastňáka. Mason podklouzl, v nouzi přihrál do vápna Daviesovi, jenže Graziano Pellé byl v souboji silnější a bodlem otevřel skóre - 1:0.

Southampton hrozil především z pohotových protiútoků - jeden takový po centru Bertranda zmařil Steven Davis, asi největší palič utkání. Už za tři minuty totiž srovnal Erik Lamela. Centr Diera lehce hlavou tečoval Kane a křídelník Spurs ani nevěděl, jak poslal hrudí/rukou míč do sítě - 1:1.

Po obrátce mohl Steven Davis skóroval dokonce dvakrát v rozmezí pěti minut. Poprvé se mu však střela ve vynikající pozici svezla z kopačky, podruhé se uvolnil na penaltě a znovu zamířil mimo. I přes jeho nemohoucnost ovšem Southampton po hodině hry znovu vedl. Střídající Long poslal krásný centr do vápna, kde Pellé o půl metru přeskočil Fazia a překonal Llorise - 2:1.

Vedení mu však dlouho nevydrželo. Eric Dier se opět chopil role asistenta, na pravé straně dal skvělý pas Nacerovi Chadlimu; ten přetlačil Yoshidu a křížnou střelou na zadní tyč znovu nachytal Kelvina Daviese v nedbalkách - 2:2. Nutno říci, že brankářský veterán ani dnes svůj tým příliš nepodržel.

V závěru už gól nepadl, nejnebezpečnějším hráčem posledních minut byl patrně stoper domácích José Fonte. Jeho hlavičkové pokusy však cíl díky Faziovi i nepřesnosti v síti neskončily.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele