9. kolo
25.10.2014 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Southampton FC - Stoke City 1:0

Southampton nadále zesměšňuje přesezónní prognózy a přes útlum v ofenzivním řádění nechává po devátém kole za sebou i Manchester City. Nebojácní domácí šli za svým šestým vítězstvím od prvních vteřin a po získání náskoku nedovolili soupeři, aby jejich radost nějak překazil a Stoke si tak připisuje druhou porážku ze hřiště soupeře v řadě.

Dechberoucí útočnou převahu využili do přestávky Saints k získání těsného náskoku, který jen stěží mohl nabrat vyšších rozměrů, když ze čtrnácti střeleckých pokusů mířily pouhé dva mezi tři tyče hostujícího brankáře. V dobré náladě hrající domácí málem ztuhli v 16. minutě, kdy své kvality naplno ukázal Victor Moses, jenž si pohrál se čtveřicí obránců, aby proti Forsterovi zapomněl použít sílu a značně tak usnadnil práci šestadvacetiletému Angličanovi.

Jen pár momentů poté se konečně výrazně ozvali i aktivnější Saints, Mané se od levé lajny dostal do vápna, kde hledal Pellèho, ten však z dobré pozice mířil nad branku. S postupem času začala mít koncentrovaná a takřka bez chyb hrající defenzíva Potters stále větší potíže, když jim především zavařoval agilní Tadić. Právě on se tak ve 29. minutě prodral do vápna a radost mu tak musel odepřít až Begović, jenž stihl být u bližší tyče včas.

V dalším okamžiku už i Begović pouze přihlížel, jak po rohovém kopu pálí bez přípravy Schneiderlin, naštěstí pro hosty se však stadionem rozezněl jen kovový zvuk břevna. A branková konstrukce se ozvala znovu jen tři minuty nato, po přímém kopu se z vápna do balónu opřel Pellè, který propálil hráz těl, nicméně orazítkoval pouze pravou tyč, od které se ovšem míč odrazil přímo k noze Maného, ten se nerozpakoval a za zmateného brankáře poslal merunu do sítě.

Krátce po změně stran to byl opět Pellè, který na sebe strhával častou pozornost, po centru Tadiće však nechal vyniknout Begoviće a jeho nezdařenou hlavičku nedokázal úspěšně dorazit ani Davis. Následující minuty patřily marným snahám hostů, ti naráželi jak na pozornou obranu, tak především na svou nepřesnost a netrpělivost, která jim bránila lépe zakončit slibně se rozvíjející akce.

O konec bez většího dramatu se tak mohl v 66. minutě postarat Tadić, svou individuální parádu ovšem zakončil nepřesnou přízemní střelou. Čtvrthodiny před koncem pak stejný hráč pobídl centrem z rohového kopu nešťastného Pellèho, jenž si opět schovával tvář do dlaní poté, co hlavičkou minul u přední tyče. Neviditelní Potters však závěr klání divákům ani soupeři příliš nezpestřili a Forster si v poklidu došel pro další čisté konto.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.com, espnfc.com, eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Svatí potvrdí svojí vynikající formu. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele