6. kolo
27.09.2014 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Southampton FC - Queens Park Rangers 2:1

Southampton pokračuje ve spanilé jízdě a po sobotním odpoledni už drží bilanci šesti soutěžních výher v řadě. Těsný úspěch proti trápícím se hráčům QPR je především výsledkem nepřesného zakončení, ani to ovšem nezabránilo dobře hrajícím Saints k udržení druhého místa v tabulce. To Harry Redknapp musí řešit problémů o poznání více, ať už v koncovce či nedůsledné defenzívě.

Od úvodního hvizdu šlo znát, který z týmů jede v současné době na úspěšnější vlně a Green se tak musel mít neustále na pozoru, aby se Pellè či Fonte neradovali z brzkého gólu. Ve 20. minutě mohl převahu přeci jen proměnit v první gól Tadić, ten po odraženém centru pálil pohotově, ovšem jen do tyče. Za okamžik se díky Manému dostal ke střele sebevědomý Pellè, ten ale z rohu šestnáctky rozvlnil síť pouze z vnější strany.

Postupem času stále výraznější Saints naráželi především na vlastní neschopnost v zakončení. Na to doplatil také Schneiderlin, který další výborné přihrávky Maného využil pouze k nepřesné střele mířené na vzdálenější tyč Greena. K vzrušení nevedlo ani šestiminutové nastavení, které nepovedenou střelou z dobré pozice zakončil Austin. Veškerá snaha domácích tak měla přinést ovoce až devět minut po přestávce.

U toho samozřejmě nesměl chybět Mané, který po nepovedeném centru Tadiće nabil patičkou Bertnardovi, který propálil balón pod Greenem do sítě. Jen pár desítek vteřin poté se po líbivé kombinaci dostal sám před brankáře Tadić, ten však zapomněl mířit a napálil jen bezmocného Greena. Chutí naplnění Saints mohli vedení pojistit za další moment, jen kdyby závar před brankou po rohovém kopu zakončil přesněji Pellè.

Místo toho tak přišlo překvapivé vyrovnání, a to vpravdě exkluzivním způsobem, kdy se sérií rychlých přihrávek dostal k míči Austin a z otočky nedal Forsterovi šanci. Nerozhodný stav ale zůstal jen necelé tři minuty, Tadić sklepl centr na Pellèho, který přes hlavu poslal balón do branky a zasadil se o další parádní kousek do sbírky krásných gólů.

O pojistku se tentokrát chtěl postarat Steven Davis, jeho dělovku však odvrátila branková konstrukce a Austin tak pár minut poté mohl opět vyrovnat, kdyby svou hlavičku z pár kroků dokázal lépe usměrnit. Záživný závěr mohl domácím fanouškům znechutit Niko Kranjčar, jenže z přímého kopu zamířil pouze do spojnice Forsterových tyčí. Své pokusy v gólovou radost neproměnili ani Davis s Tadićem, Saints se tak mohli po dalším solidním výkonu těšit z těsného vítězství.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
bayern987

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pellè

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele