4. kolo
13.09.2014 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Southampton rozstřílel Newcastle 4:0, dvakrát se trefil Pellè

Southampton nedal šanci Newcastlu a po čtyřech odehraných kolech bude zaujímat příčky zajišťující postup do Ligy mistrů. O výhře už velmi brzy dvěma góly rozhodl Pellè, po pauze se navíc ještě prosadili Cork a Schneiderlin a Saints zvítězili pohodlně 4:0. A pozice Alana Pardewa na lavičce hostujícího celku se otřásá v základech...

Už úvodní minuty jasně napověděly, jakým směrem se bude zápas ubírat. Uběhlo jen několik sekund a po Colocciniho trestuhodné malé domů musel situaci zachraňovat Krul, a to měl ještě pořádnou dávku štěstí, že se míč zblokovaný Longem neodrazil do sítě. V šesté minutě už ale Soton vedl, to když z levé strany parádně nacentroval Bertrand a Graziano Pellè hlavou otevřel skóre utkání.

Uběhlo navíc jen dalších třináct minut a bylo to už o dvě branky. Williamson nepochopitelně namazal Pellèmu, Tadić po jeho pasu už postupoval sám na Krula, ještě ale nezištně předložil míč zpět k Pellèmu a na něj už zbyla jednoduchá úloha. Newcastle poprvé zahrozil až po necelé půlhodině hry, kdy si Sissoko vyměnil míč s Haidarou a nebezpečně zakončoval, Forster však vytasil svůj první důležitý zákrok. Ten další přišel po ráně Colbacka, krátce před poločasem zase Gouffran těsně minul domácí svatyni.

Také druhá půle patřila Southamptonu, aktivní Tadić nejprve neúspěšně vybízel k hattricku Pellèho, vzápětí vzal zodpovědnost na sebe a prudce vypálil, Krul byl ale na místě. V padesáté čtvrté minutě už to ovšem bylo 3:0 a bylo prakticky po zápase. Davis hledal průnikovou přihrávkou Corka, zdálo se však, že u míče bude dříve jeden z dvojice Krul - Williamson. Ti si ale dávali přednost, čehož Cork dokonale využil, dostal se k míči, obešel Krula a bez potíží do prázdné branky zakončil.

Newcastle se nepoložil (více než předtím) a mohl alespoň snížit, Riviére však po pobídce od Sissoka ze stoprocentní pozice nepochopitelně selhal. Když o malý moment později hlavičkoval Gouffran, zaskvěl se zase gólman Forster. Debakl byl nakonec dokonán až v nastaveném čase, kdy Davis našel v šestnáctce Schneiderlina, ten se trefil přesně k zadní tyči a uzavřel střelecký účet zápasu na stavu 4:0. Southampton se tak posunul na třetí místo ligové tabulky, zatímco Newcastle je poslední a Pardewovy dny na lavičce Magpies mohou být sečteny...

Autor: Michal Hruška

Komentáře (13)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Y.Cabaye

Hrůza, děs a výsledek nehodný kvality Newcastlu... akorát dokonaný příšerný výkon z posledního dne přestupového období.

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle měl loni dva problémy... moc dostával a málo dával. Tak Pardew se rozhodl, že vyřeší polovinu. A posílil ofenzívu. Na zadek se vykašlal. Výsledek? Pořád nefunguje nic. Pardew VEN!

Reagovat
smazaný uživatel

to co bylo za bránění při těch gólech?

Reagovat
Beros

Taková ostuda... Občas se i stydím, že jim fandím!!! Ale poruč srdci, že...???!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nápodobně po 20 letech je nemůžu odkopnout :) Je škoda že to není to co to bývalo

Reagovat
Devil

Chtělo by to druhého Shearera!

Reagovat
smazaný uživatel

Pardew VEN!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele