32. kolo
11.04.2015 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Southampton FC - Hull City 2:0

Favorizovaný Southampton si doma nedělal přílišné problémy s Hullem a po výhře 2:0 vyšplhal na pátou příčku. Skóre otevřel z penalty střídající James Ward-Prowse, v závěru pojišťoval tři body Graziano Pelle, který se prosadil poprvé po dlouhých 15 zápasech. Hull musí naopak začít vážně přemýšlet o záchraně..

Svěřenci Ronalda Koemana tak vyrovnali loňský zisk 56 bodů, který jim stačil na osmé místo; nyní jsou však jejich ambice vyšší, zvláště s přihlédnutím ke kolapsu konkurenčního Tottenhamu (a k tomu, že od roku 1985 nikdy neskončili lépe než pátí). Proti Hullu potvrdili dobrou domácí formu, když před vlastními fanoušky triumfovali potřetí v řadě; pro Tigers znamenal dnešek naopak třetí porážku za sebou.

Největším problémem Saints byl v poslední době neproduktivní útok; i s přispěním "mlčícího" Pelleho se před dnešním výkopem prosadili pouze pětkrát z devíti klání, a také dnes museli na proražení soupeřova defenzivního bloku čekat až do druhého dějství. Obě gólmanské dvojky, osmatřicetiletý Kelvin Davis i o dva roky starší Steve Harper, měly v úvodu relativně volno. Pouze Harper, který se objevil v kleci Hullu místo skotského reprezentanta Allana McGregora, musel šikovně zasahovat proti Pelleho střele.

Domácí Shane Long promeškal v první šanci utkání možnost skórovat proti svému bývalému klubu, což udělalo radost Jakeu Livermoreovi, jehož hrozivá ztráta míče celou situaci odstartovala. Na druhé straně se mohli blýsknout Sone Aluko a Stephen Quinn, leč jejich střely postrádaly gólové parametry. Jinak se prvních 45 minut především bojovalo, a nutno dodat, že co Tigers ztráceli na fotbalovosti, doháněli srdnatým přístupem. Southampton to před vlastním publikem vůbec neměl jednoduché.

Po změně stran překvapivě jako první zahrozili hosté - Livermore poslal do vápna střílený centr, s nímž si parádně poradil pozorný Davis. A o dvě minuty později už šel favorit do vedení. Long si ve vápně vykoledoval faul a vypadalo to, že se k zahrání penalty postaví Sadio Mané, nakonec si však míč na bílý puntík položil mladík Ward-Prowse a propálil Harpera poprvé. Hull mohl vyrovnat díky Chesterově ráně po rohovém kopu, míč z brankové čáry však odklidil Ryan Bertrand, a místo závěrečného dramatu tak přišel pojišťující gól v Harperově síti - postaral se o to Pelle, který zužitkoval Schneiderlinův šikovný pas.

Autor: Dominik Zezula / bbc.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
HullCity

Sestup je blíž a blíž...pokud se nevyhraje ani tento zápas tak krom Burnley nevím v jakém zápase budem favoriti na vítězství...1:2!

Reagovat
HullCity

Do té penalty jsme hráli dobře i šance byly,rozhodně jsme byli lepší jak domácí.Opět ale ať hrajeme dobře jak chceme soupeři stačí čekat a stejně nám gola dají.Přitom se ani nadřít nemusí,stačí počkat až Bruce udělá chybu a jasně fauluje v pokutovém území.Po penaltě jsme přestali hrát,takže výhra je "zasloužená"...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele