28. kolo
03.03.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Southampton FC - Crystal Palace 1:0

Southampton dokázal na St. Mary's Stadium po třech zápasech vstřelit gól a konečně také zvítězit. Na tři body proti Crystal Palace se Saints hodně nadřeli, nakonec rozhodla šťastná ruka kouče Koemana. Po akci střídajícího Ward-Prowse se totiž prosadil Sadio Mané a minimálně do zítřka tak zajistil svému týmu návrat na pohárové příčky.

Úvodní dějství toho vskutku moc nenabídlo. Nezaujatý divák se musel hodně nudit, Saints se sice snažili, ale žádné brankové příležitosti si nevypracovali. Nejzajímavěji vypadala šance Đuričiće, jenž možná trochu překvapivě nastoupil v základní sestavě na úkor krajana Tadiće. Talentovaný Srb, který v Anglii hostuje z portugalské Benficy, však z nadějné pozice pálil vysoko nad. Na druhé straně málem nabídl gól hostům svou hrubkou brankář Forster, když mu na malém vápně vypadl vysoký centr, Wilfried Zaha ovšem nebyl dostatečně předvídavý a bývalá jednička Celticu stačila svou chybu napravit.

Drobného zaváhání se na opačné konci hřiště dopustil také zkušený gólman Speroni, Maného střelu totiž nešikovně vyrazil přesně k nohám Pellèho, italský forvard ale v tísni nedokázal usměrnit míč do odkryté brány. Pokus senegalského křídelníka byl zároveň také vůbec jediným přímým ohrožením branky v prvním poločase.

Vůbec první ránu mezi tři tyče si krátce po změně stran připsali také Eagles. Důrazný Bolasie se dostal k míči a přihrál Puncheonovi, ten se na hranici velkého vápna dokázal dobře obtočit okolo obránce a pohotově vypálil, bohužel pro něj přesně do míst, kde stál připravený Forster. Alan Pardew svým svěřencům o poločase zřejmě promluvil do duše, zanedlouho totiž znovu zahrozili. Nejprve Forster likvidoval střelu Bolasieho a pokus Zahy orazítkoval pravou tyč.

Druhá půle už opravdu snesla přísnější měřítko. Skóre mohl zanedlouho otevřít Japonec Yoshida, hlavičku Pellèho po rohovém kopu ale v těžké pozici nedokázal nasměrovat do sítě. Rozzuzlení přinesla 83. minuta. Střídající James Ward-Prowse se perfektně uvolnil a z šestnáctky vystřelil, gólman Speroni předvedl trochu nešťastný zákrok, míč pouze nohama vyrazil před sebe a pohotový Mané ležícího Argentince snadno přehodil - 1:0.

Southampton zvládl závěr takticky velmi dobře, a když v nejnadějnější příležitosti na vyrovnání Bolasie místo střely nepochopitelně centroval na nikoho, mohla si družina Ronalda Koemana konečně znovu připsat tři body.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí si nezaslouží vyhrát ! došel jim dech a CP by měl vyhrát ! nebo aspoň X

Tip na výsledek 1:2 popř. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Crystal Palace dnes neprohraje, kurz je na to pěkný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele