19. kolo
28.12.2014 15:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Southampton FC - Chelsea FC 1:1

Celkově pátou ztrátu bodů v této sezóně si připsali fotbalisté Chelsea. Na hřišti v letošní sezóně velmi silného Southamptonu brzy prohrávali, avšak ještě do poločasu po individuální akci vyrovnal Eden Hazard. Druhý poločas se nesl ve znamení převahy Blues, výsledek už se ale neměnil.

José Mourinho vyrukoval do utkání hned se dvěma typickými štítovými záložníky - vedle sebe nastoupili Mikel s Matićem a Cesc Fabregas operoval až před nimi. Domácí byli v úvodu aktivnější, drželi míč na svých kopačkách a po čtrnácti minutách si vypracovali první zajímavou příležitost. Po několika hlavičkových soubojích se k míči dral ve skluzu Schneiderlin, ovšem tísněn Terrym nedokázal trefit odkrytou svatyni.

Netrvalo to ale dlouho a Southampton se mohl radovat. Aktivní Dušan Tadić vyslal perfektní přihrávkou do samostatného úniku rychlonohého Maného, ten tváří v tvář Courtoisovi zachoval chladnou hlavu a belgického brankáře snadno přehodil. Obrana Blues zaspala, stopeři špatně vystoupili a Saints toho výborně využili.

První půle byla z pohledu vyložených brankových příležitostí opravdu dietní a favorizovaní hosté vůbec poprvé vystřelili na bránu až v nastaveném čase - zrovna to však byla střela gólová. Eden Hazard opět prokázal svou genialitu, bleskurychle si v šestnáctce typickým způsobem navedl míč do středu na pravačku a svou silnější nohou trefil přesně levý dolní kout Forsterovy branky.

Do druhého poločasu už nezasáhl nevýrazný André Schürlle, jehož místo zaujal Brazilec Willian a hra Chelsea se přece jen trochu zlepšila. Po hodině hry znovu zahrozil Hazard, stejně jako v úvodním dějství pálil z levé strany na vzdálenější tyč, tentokráte bohužel pro Blues nemířil přesně. Za chvíli vysunul skvělou přihrávkou Willian Fabregase, španělského špílmachra ale v poslední chvíli zradila gravitace a místo nebezpečného centru před bránu se skácel k zemi.

Podobná věc se následně přihodila také Costovi, který nevyužil hrubky v rozehrávce Tobyho Alderweirelda a osamocen v pokutovém území rovněž bez cizího přičinění upadl. Druhý poločas jednoznačně patřil Chelsea, svěřenci Ronalda Koeamana se převážně bránili a v závěru dokonce dohrávali v desíti, neboť Schneiderlin takticky zastavil unikajícího Fabregase a po druhé žluté kartě odešel předčasně pod sprchy.

Ze závěrečného tlaku si hosté žádnou stoprocentní příležitost nevypracovali a kýženou vítěznou trefu nezaznamenali ani z několika standardních situací.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (23)

Přidat komentář
Infernoqt

0:3

Reagovat
Tuxedo

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
MCFC_8

X

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 pohoda

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Tu sa bude lámať chlieb keď Chelsea od tialto získa 3 bude to mať v boji o titul zase o niečo jednoduchšie. Ale sezona je ešte dlhá samozrejme tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Soton je sympatické mužstvo a zdá sa, že zasa našli správny smer a pomaly sa rozbiehajú. Majú však smolu, že hrajú proti The Blues. Tip: 0:3

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Fonzi9

tady bych to viděl i na gólovou přestřelku : 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Musí vyhrát Southampton 2:1

Chelsea musí ztratit !

ale styl Chelsea je pěkný jednoduše vládne Anglii a její styl je mi sympatický !

Reagovat
Fonzi9

uznání od fandy Mcity neskutečný

Reagovat
Matić

Reagovat
vanGomm

Southampton se v poslední době výsledkově zvedl,tak očekávám,že by v tom mohl pokračovat a alespoň ten bod (můj tip výše)uhrát.No a pokud budou u domácích stát všichni svatí,tak by mohli brát i body tři.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2 100%

Reagovat
Fonzi9

nikdy to nemůže bejt 100%

Reagovat
vanGomm

To už jsem mu také psal.Pokud by vždy všechny zápasy vyšly podle papírových předpokladů,tak by všechny sázkovky už dávno krachly.Aby se dalo říci,že je to 100%,tak by musel ve 100 případech po sobě vždy vyhrát favorit.To se nikdy nestalo a taky ani nikdy nestane.Proto se také v sázkovkách až na vzácné vyjímky každý den do večera svítí.

Reagovat
Fonzi9

viz. dnešní výdledky alá city 100% výhra..

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele