37. kolo
16.05.2015 13:45 CET
6 : 1
(5:1)

Reportáž

Southampton FC - Aston Villa 6:1

Aura Tima Sherwooda jako strategického mozku přeměny Aston Villy se s dneškem vytrácí jako pára nad hrncem. Bývalý lodivod Tottenhamu sice birminghamské dovedl ke třem výhrám ve čtyřech kolech, tahle drtivá prohra se Southamptonem však dává na leccos šmahem zapomenout...

Tim Sherwood očividně nezvolil vhodný taktický plán, ba co hůř - nedokázal ho ani pružně změnit tak, aby zabránil nevyhnutelné katastrofě. Zejména přehnaně vysoká defenzivní linie takto Aston Ville prohrála zápas již během úvodní 45minutovky, kdy Sadio Mané překonal Robbieho Fowlera v disciplíně nejrychleji zkompletovaného hattricku v Premier League.

Varování měli Villans registrovat hned několik. V páté minutě asistent rozhodčího nesprávně odmával ofsajd jinak skórujícímu Pellèmu a tentýž fotbalista měl slušnou příležitost po zaběhnutí za zadní linii také za pár okamžiků.

Birminghamští nicméně dál tvrdohlavě pokračovali ve zbytečně agresivní hře, na což jednoduše museli dojet. A taky že dojeli - hned třikrát v rozmezí ubohých dvou minut a 56 vteřin, nohama jednoho a toho samého hráče.

První branku Sadio Mané vsítil ve 12. minutě poté, co se důrazně prosmýkl kolem Vlaara a ustál i dvojitý atak dalšího obránce s brankářem. Druhý gól přišel brzy nato, když Given vystartoval z čáry, nedokázal odkopnout míč před dobíhajícím Longem a Mané v pohodě dorážel do odkryté klece. No, a hattrick byl dokonán skrze perfektně odměřenou technickou ránu placírkou tentokrát již po normální příhře Shanea Longa.

Irský forvard dnes přitom pouze neasistoval, on rovněž přesně pálil - a s Maném si vyměnil pozice hned dvakrát ještě uvnitř úvodní části. Čtvrtý klínec do birminghamské rakve vsadil ve 25. minutě z dorážky Senegalcova neuspokojivě zakončeného průniku za obranu a o pátý zásah se postaral za dalších 13 minut chytrým lobem z obří vzdálenosti.

Aston Ville se ještě do poločasu podařilo odpovědět, když se ze vzduchu po centru z pravé strany prosadil dominantní Benteke. Manažer Sherwood tuto událost kvitoval v nehybné poloze se založenýma rukama a brvou zřejmě nehnul ani v kabině, kde neučinil ani jedno střídání, aby následně přihlížel hned dvojí marné snaze Longa o hattrick.

Poslední gól Southamptonu si nakonec připsal na konto aktivní Graziano Pellè, jenž pohotovým volejem zhruba deset minut před koncem ideálně navázal na Maného centr.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

nářez

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele