17. kolo
20.12.2014 16:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Queens Park Rangers - West Bromwich Albion 3:2

Západní Londýn má nového hrdinu. Costa? Hazard? Kdeže! Charlie Austin hattrickem zničil West Bromwich Albion a zařídil svému Queens Park Rangers tři body po dokonalém obratu. Výsledek 3:2 posunul QPR ze sestupových pozic, Austina navíc dostal na třetí místo v tabulce střelců...

Ze začátku to přitom v žádném případě na vítězství Rangers nevypadalo. Unylou a nevzhlednou úvodní desetiminutovku utnul stoper West Bromu Joleon Lescott. Rohový kop Dorranse prodloužil na přední tyči Sessegnon a Lescott za přísného dohledu šesti stojících obránců QPR trknul míč do sítě.

Přesně za dalších deset minut navíc hosté překvapivě vedli už 2:0, a to přesto, že se Rangers doma v posledních týdnech velmi daří; vždyť z předchozích čtyř zápasů tu získali deset bodů. Silvestre Varela se nicméně při teprve druhém startu v základní sestavě za WBA prokličkoval polovinou Hoops, narazil si se Sessegnonem a prostřelil Greena.

Radost a větší vedení však vydrželo jen pět minut. James Morrison pak ve vápně stáhl Leroye Fera a rozhodčí Craig Pawson ukázal na penaltový puntík. Nechytatelnou dělovkou ji proměnil momentálně už třetí nejlepší střelec Premier League Charlie Austin, jenž tak vykřesal pro domácí jiskru naděje.

Své střelecké konto Austin zakulatil ihned po změně stran. Jubilejní desátý přesný zásah v uplynulé ligové sezóně přidal 25letý forvard ve 48. minutě. Bartonův roh poslal Dunne jen do břevna, po Zamorově pohotové vracečce však Charlie Austin jen doklepl míč do brány - 2:2.

Fotbalová krása se poté na dobrou půlhodinu odmlčela a slovo dostala hlavně bojovnost. Deset minut před koncem měl Austin šanci na totální zvrat, ale tentokrát jej ještě vychytal Ben Foster. Zlomový moment se udál záhy - nejprve Berahino sice obešel Greena, ale z úhlu odkrytou branku netrefil. Dvě minuty nato udeřila podruhé hlava Charlieho Austina.

Jako tank se robustní útočník navalil do vápna po rohovém kopu Bartona a přesnou hlavičkou otočil skóre z 0:2 na konečných 3:2. Konečných především proto, že Berahino v poslední minutě trefil z úhlu jen brankovou konstrukci. Potvrdil tak úžasnou domácí formu Rangers, kteří venku nezískali ani bod. Přesto se vymanili ze sestupových pozic - sídlí na 15. příčce hned za WBA.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

plichtička, 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Austin

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že udržíme toho Austina co nejdýl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele