5. kolo
20.09.2014 13:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Queens Park Rangers - Stoke City 2:2

Queens Park Rangers se již v pátém kole přehoupli přes hranici deseti inkasovaných branek, přesto mohou být s dnešním výsledkem - s přihlédnutím k vývoji - docela spokojeni. Hoops strávili většinu zápasu v situaci, kdy byli gól pozadu, nakonec je ale spasila nádherná standardka Redknappova chráněnce Nika Kranjčara...

Chilan Eduardo Vargas dnes poprvé v Premier League dostal příležitost od samého začátku a nabuzen vypadal být dostatečně, když Begoviće prvně poškádlil doslova po pár sekundách. Jinak se ale QPR start do utkání příliš nevyvedl: již v 11. minutě Isla zavrávoral při bránění Mosese, který onen moment zaváhání využil k centru pravou nohou, a duo Crouch-Diouf si už společně vědělo rady. Prvně jmenovaný se zavěsil na Ferdinanda a tak akorát sklepl míč na hlavu svého nižšího spoluhráče.

Rangers dále směrem dopředu nevypadali úplně špatně a předvedli pár nadějných kombinací, vždy tomu však něco scházelo, zatímco jejich defenzíva se zdála být zranitelná v podstatě nonstop. Další šance takto opět připadla Potters, když Barton při pokrývání náběhu Petera Crouche ucítil zadní stehenní sval, musel se zastavit a vytáhlý forvard následně po předávce Dioufa zajímavě pálil těsně vedle.

Barton následně musel odstoupit (už jen jeho start v tomto klání byl ostatně nejistý) a tím QPR přišlo o klíčovou, ba jedinou kreativní sílu. I Kranjčarova dalekonosná střela, která o chlup minula spojnici břevna a vzdálenější tyče, tedy v kontextu působila spíše jako zjevení.

Na samém sklonku poločasu se nicméně i QPR prosadilo ze vzduchu. Standardní situaci dobře zahrával Mutch, ke koncovce se prosadil Caulker a ani trojlístek hráčů v pruhovaném si na brankové čáře nedokázal poradit s jeho nevýraznou hlavičkou. Nakonec to byl patrně Crouch, kdo nešťastně sáhl do Adamova odkopu. Rangers tedy první poločas zakončili na pozitivní vlně, ta se však hned po obrátce ztratila.

Hoops okamžitě přišli již o druhého středního záložníka (po Bartonovi musel pro zranění odstoupit Mutch) a pak i o cenný remízový stav, když Islu na pravé straně vyšla draho drzá parádička a Crouch ve vápně hravě využil chvilkové dezorientace Ria Ferdinanda, aby ukončil svou půlroční střeleckou abstinenci. Krátce nato rozhozené QPR pro změnu dovolilo Charliemu Adamovi nasprintovat do vápna a vyzvat N’Zonziho, jenž bez přípravy zacílil mimo.

Druhé dějství zkrátka těžko mohlo odstartovat více ve prospěch Stoke, a tohle nastavení se později měnilo jen hodně zvolna. Věci určitým způsobem rozhýbal střídající Matt Phillips, ovšem šance se pro Hoops stále ne a ne dostavovat. Vysvobození tak muselo přijít až v 88. minutě skrze precizní přímý kop Nika Kranjčara.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
hradec

QPR 1:1 Stoke City

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele