8. kolo
19.10.2014 14:30 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Šílené, bláznivé, absurdní. Liverpool dal jeden gól a porazil QPR 3:2

Těžko hledat slova pro zhodnocení zápasu Liverpoolu na hřišti Queens Park Rangers. Za sebe můžu říct, že grotesknější utkání jsem ještě v životě neviděl. Čtyři góly od 87. minuty, dva vlastní góly, rekordman Dunne nebo obludně špatný Balotelli. Harry Redknapp odchází bez bodu naprosto nezaslouženě, ale fotbal je především show. A tohle byla show s přívlastkem 1A.

Zpočátku to přitom vypadalo na takové líné nedělní odpoledne, při němž nám Liverpool vykouzlí pár úsměvů z trapnosti a Rangers možná využijí jedné z nejhorších obran v dosavadním průběhu Premier League - a dojdou si pro zasloužené tři body.

Jako první darovali Reds gólovou příležitost propracovanou spoluprácí. Při nejmenším zvláštní bránění Hendersona, Johnsona a Škrtela vedlo až k tomu, že se Austin zjevil před Mignoletem. Belgičan však nakonec souboj vyhrál a s dorážkou už si útočník QPR poradit nedokázal.

Za hlavu se však museli držet i domácí, protože takové pálení šancí se prostě zákonitě vymstít musí. Jak se říká, Rangers urazili fotbalového boha. Největší hřích spáchal Leroy Fer. Aktivní Zamora dostal skluzem míč krásně ve vápně do mezery mezi obránci a nabíhajícím Ferem. Nizozemec však v tisíciprocentní šanci zklamal - tlačil míč nad blokujícího Johnsona, ale přehnal to a trefil břevno.

Liverpoolu tahle facka nestačila a ve své apatičnosti nechala QPR vytvořit další obrovskou šanci. Zamora měl dostatek času na dvojnásobný centr, Mignolet prolétl a Fer opět rozezněl břevno. Jen díky obrovskému štěstí a Johnsonovi pak neskončil míč po důrazném dobíhání Austina a Sandra v brance.

Celým utkáním se vedla jedna červená dějová linka s názvem Mario Balotelli. Někdy nazývaný "SuperMario" dnes skutečně "exceloval" a svým výkonem překonal i ta nejděsivější představení Fernanda Torrese z Chelsea. Těsně po zmíněné šanci QPR pálil zpoza vápna a bránu přestřelil asi o deset metrů...

Až minutu před koncem úvodního dějství se výborně ve vápně uvolnil Steven Gerrard a jen těsně minul tyč McCarthyho brány. Byla to však jen malá exkurze Liverpoolu ve vápně domácích, ihned po obrátce měli další velkou šanci právě Rangers. Sandrovu křížnou ránu nicméně dobře vyrazil Mingolet.

Svěřenci Harryho Redknappa si ovšem přece vybrali slabou chvíli a po hodině hry si vyloženě říkali o gól. To nejdřív odmítl Balotelli, před nímž po střele Lallany zívala úplně prázdná brána, což ale Ital považoval za příliš snadné a míč poslal přes břevno.

QPR se ale nedalo. Absolutní ztrátou koncentrace dovolilo hostům bez dozoru rozehrát přímý kop, na jehož konci stál Richard Dunne. Nejlepší střelec vlastních gólů v celé galaxii se nemýlil a desátou trefou v Premier League poslal Liverpol do vedení.

A tak to vlastně celé začalo. Co přesně mám na mysli? Tu dost možná nejabsurdnější podívanou v novodobé historii anglické kopané. Queens Park Rangers nemohli zůstat na nule, na to byli hosté v obraně příliš prostupní. Se střelou Austina a hlavičkou Traorého z malého vápna si ještě Mignolet poradil, ale v závěru zápasu už jen přihlížel šílenému sledu událostí.

Tři minuty před koncem si střídající Eduardo Vargas brilantně narazil s Austinem a tváří v tvář Mignoletovi vyrovnal. V poslední minutě však utekl obraně QPR Coutinho a i díky jemné teči Caulkera vrátil vedení na stranu Liverpoolu. Jenže Vargas měl dnes střeleckou a po rohovém kopu, následujícím ihned po rozehrávce z kruhu, za pomoci tentokrát Gerrardovy teče srovnal na 2:2.

V tu ránu se o slovo ještě naposled přihlásil SuperMario a jeho kouzelná patička. Sám před McCarthym se pokusil o akrobatické zakončení a minul branku. Hoops ovšem naprosto nezvládli úplný konec utkání. Ve čtvrté minutě nastavení měli přímý kop, a byť nechali pro jistotu na půlící čáře celou obranu, z brejku je překonal jediný Sterling, jehož pas si srazil do sítě Caulker.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (24)

Přidat komentář
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Adhol

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3 1.Zdroj-fussballvorhersage.de.Navíc mají u tipu 2 zelené mičudy jako tip s max. důvěrou. Nějak s nimi nesouhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra domacích

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
Melda

1:3

Reagovat
M1ck0

0:7

Reagovat
REPLIKATOR

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

balo zaklad

Reagovat
Adhol

sranda zápas

Reagovat
M1ck0

tragická obrana...neměl se pouštět Agger...všichni chválí rodgerse, že má koncepci a bla bla, ale tuto byla katastrofa...po bok hledajícího se Lovrena postavit Johnsona a nerozehraného Enriqueho :( Do útoku masturbátora a ještě ho nechat hrát celej zápas...humus prostě...at jdou do prdele s tutim.. Není mi sympatickej tým, kterýmu fandím od pěti let...to je konec už

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kejza

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Melda

To teda byla hrůzaJohnson, krom té "asiasistence" vůbec nic nepředvedl, Lovren mě opět nepřesvědčil (Sakho na plac!), Enrique, ten tam byl na exkurzy ne?Druhý gól jasně jeho, dopředu nic.Can, ten taky nic moc.Ale hlavně "Super Mario??? Kdyby hrál v okresním přeboru, tak dostane normálně přesdržku za to co tam dělal-nedělal.Nebýt Coutinha ale hlavně Sterlinga , tak opravdu nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

no 2x měl fakt pech, už to mohl dávat do prázdný a obránci si to tam sklepli sami

ale předtím to měl na noze a prázdnou netrefil, tak není jistý, že by tohle proměnil

Reagovat
Melda

Právě, to byla jediná klika.

Reagovat
smazaný uživatel

Real nebo spíš Ronaldo sám je rozebere na prvočísla. Už se ale těším na před-zápasový kecy od Maria

Reagovat
smazaný uživatel

ve středu jedina šance, okamžita transplantace pro Sturridge potřebných dílu od Balotelliho

Reagovat
Melda

Jsem pro.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Komedie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele