30. kolo
22.03.2015 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Queens Park Rangers - Everton FC 1:2

Queens Park Rangers registruje další trpkou prohru. Prohru po pěkném boji, ale ve výsledku pořád jen prohru, která mrzí možná o to víc, že zaváhali také všichni rivalové Hoops v boji o záchranu. Naopak Everton už může být v klidu; Lennonova branka ho dostává téměř na vzdálenost deseti bodů od sestupové propasti...

První poločas byl na Loftus Road hodně o osobních soubojích Bobbyho Zamory s mladým stoperem Evertonu Johnsem Stonesem. Ten se po čtvrtečním fiasku Antolina Alcaraze znovu vrátil do sestavy a v prvních dvou zapeklitých případech robustního forvarda od míče zdárně odstavil. Po půlhodině hry už se ale Zamora před Stonese přeci jen dostal a talentovaný zadák si mohl akorát zhluboka oddychnout, že zkušený útočník dobrý centr zprava akorát nedostatečně lízl.

Everton před pauzou směrem dopředu rozhodně nepředvedl žádná velká kouzla, do kabiny se však vracel z pozice spokojenějšího mužstva. Může za to situace z 18. minuty, kdy Seamus Coleman potvrdil svou pověst produktivního obránce a z neortodoxní pozice nádherně zacílil ke vzdálenější tyči. Za poslední dvě sezony žádný zadák v Premier League neskóroval tolikrát jako tento Ir (9krát).

Do druhého poločasu nastoupili opět lépe domácí a David Hoilett okamžitě z dobrých 20 metrů pálil do břevna. Dvojí dorážka z dílny Phillipse a skórujícího spoluhráče už potom nebyla legální - hned zkraje se totiž jednalo o ofsajd.

QPR se po pauze obecně tlačilo vpřed agresivněji, Tima Howarda však až do vstřelené branky pořádně neprověřilo. Důležitými prvky se nakonec ukázala být střídání. Nejprve to byl Eduardo Vargas, který v 64. minutě jen chvíli po svém nástupu na hřiště nekompromisně zasadil míč do sítě po dobré práci Austina a neschopnosti hostů odvrátit nebezpečí ze standardky.

A později, jakmile Aaron Lennon finišem z druhé vlny završil v 77. minutě pěknou akci Evertonu, ukázal se být ideálním žolíkovým materiálem také Adel Taarabt. Tomu ovšem hned ve dvou případech scházelo trochu toho pověstného štěstíčka: jednou se protáhl mezi třemi hráči a mířil těsně vedle, podruhé využil houževnaté práce Caulkera pouze k technické střele do břevna.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
JohnnyDynamite

ten gol colemana byl výstavní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele