28. kolo
04.03.2015 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Queens Park Rangers - Arsenal FC 1:2

Jak předvídatelné: Arsenal přemohl QPR rozdílem jedné jediné branky. Takový evergreen - ať už si obě mužstva stojí jakkoliv. A že si Gunners momentálně na vlastní pozici nemohou příliš stěžovat. Díky trefám Girouda s Alexisem uhájili třetí příčku, zatímco Hoops zůstávají v sestupovém pásmu...

Jestliže o prosincovém pokoření QPR stejným brankovým poměrem rozhodoval Arsenal až v druhé půli, tento zápas nebyl tolik odlišný. Větší rozdíl spočívá akorát v tom, že se tentokrát Gunners před pauzou vůbec neprosadili - a nebyli k tomu ani bůhvíjak blízko.

V úvodních pasážích hrozili spíše Hoops, kteří dělali defenzívě favorizovaného celku problémy dlouhými nakopávanými míči, a Arsenal musel na svou první střelu čekat až do 23. minuty. Další komplikace se pak pro Wengerův mančaft dostavila po půlhodině hry, když si opětovně startující Gabriel patrně natáhl zadní stehenní sval a musel přepustit místo Koscielnému.

Do druhého poločasu již Arsenal odstartoval bleskově a ihned si vytvořil dvě slibné příležitosti prostřednictvím Alexise a Girouda. Oba fotbalisté pak přitom stáli také u zrodu prvního gólu utkání: Sánchez vše rozeběhl, vybídl Gibbse, a i když sama jeho ztlumená střela až ke Greenovi nedoputovala, první změnu skóre v 64. minutě zařídila Giroudova pohotová reakce.

Kieran Gibbs si v podstatě připsal svou druhou asistenci večera okamžitě vzápětí, ani tentokrát však nešlo o žádné světoborné umění. Většinu práce totiž v 69. minutě odvedl Sánchez, který se protáhl do vápna a i ve společnosti tří až čtyř protihráčů si našel prostor k propasírování balonu podél přední tyče.

Chilský forvard si takto spravil chuť poté, co jindy sám před Greenem nedokázal ztrestat hrozivou ztrátu váhajícího obránce, a ve finále se zasadil o vítěznou trefu večera. Jen krátce poté, co se Özil díky famózní otočce prosadil ke střele do tyče, totiž zničehonic udeřil Charlie Austin na druhé straně - a mohla za to klasicky chvilka nepozornosti v obraně.

Coquelin s Koscielnym v 81. minutě nedokázali vhodně zareagovat na dalekonosnou horizontální příhru a Austin na hraně šestnáctky nádhernou ranou trestal. Žádný kolaps Arsenalu se však protentokrát nedostavil, když Severolondýňané dohrávali v relativní pohodě.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Arsenal v lize slušné výkony

Reagovat
justcall

Reagovat
rickroll

0:3

všechny případné góly QPR neuznány kvůli gólové muzice

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rosa základ pěkně

Reagovat
VojtovaChelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele