3. kolo
30.08.2014 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Queen's Park Rangers - Sunderland AFC 1:0

QPR si zajistilo první body v nové sezoně, o nichž rozhodl jediný gól. Ve druhé minutě nastaveného času první půle se o vedoucí branku postaral Charlie Austin, který byl ve správnou chvíli na tom správném místě a hlavičku Leroye Fera poslal neomylně do sítě.

Sotva sudí Robert Madley odměřil na svých hodinkách minutu času, dočkali se diváci na Loftus Road první velké šance. Po levé straně pronikl Wickham a přihrávkou do šestnáctky oslovil nabíhajícího Patricka van Aanholta. Jeho přízemní střela skončila tak půl metru vedle tyče. Sunderland ale musel také bránit, protože šance Austina mířila do sítě. Naštěstí pro hosty se na brankové čáře zjevil Connor Wickham a míč odpálil mimo.

Hodně práce měl zejména brankář Robert Green, který už po deseti minutách musel předvést velmi reflexivní zákrok. Jako hbitá šelma zachytil míč, který od Stevena Fletchera naběhnuvšího do pokutového území postupně změnil směr a málem mířil do brány. Hostující Sunderland začal stále více kousat a například rána Connora Wickhama měla slibné parametry. Hosté ještě reklamovali teč jednoho z domácích, ale sudí jejich prosbě nevyhověl.

Domácí fandy mohl rozjásat holandský záložník Leroy Fer, který po půlhodině hry napřáhl z dvaadvaceti metrů k ráně a tu zastavilo až břevno. Podobný kousek chtěl napodobit Wickham, ale jeho skákavá rána se mezi tři tyče nakonec nevešla. Pět minut před oficiálním odchodem do kabin se pokoušel prosadit Austin, který se ocitl tváří v tvář Mannonemu. Poprvé mu to ale nevyšlo. Radoval se až napodruhé, když poslal QPR do vedení. Barton zahrával rohový kop, našel hlavu Fera, který nahrál nabíhajícímu Austinovi. Tomu už nedělalo problém napálit míč do sítě - 1:0.

Sunderland se ale nevzdal a hodlal se poprat o svou šanci na bodový přísun. Pokoušel se o to například bek Vergini, který si naběhl na centr ze strany a brankář Robert Green měl hodně co dělat, aby jeho volej k tyči vytěsnil mimo. Jenže druhá půle postrádala jakékoli tempo a divák se v podstatě dočkal jen několika rychlých kontrů, střídání Zamory za střelce Austina a několika dlouhých minut pozvolného kombinování.

Po zákroku Bartona na pronikajícího Giaccheriniho se dostalo hráčům hostí šance zahrávat přímý volný kop. Centr Larssona skončil pouze u domácí obrany. Hráči QPR naopak využili příležitost a zaútočili. Zamora nahrál Hoilettovi, který popoběhl před šestnáctku a tam míč Zamorovi vracel. Do věci se ale v pravý čas vložil Vito Mannone, který skvěle vyběhl a míč odpálil daleko od své brány. Závěrečné minuty vyšly opět lépe domácímu celku, zvláště příchod Zamory byl oživením neuspořádané hry. Právě Zamora nahrával volnějšímu Traoremu, který ale míč poslal vedle. V poslední zoufalé akci Sunderlandu se objevil Giaccherini, který ale ztroskotal na brankáři Greenovi.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Končně Q.P.R. zabral a má první 3 body do tabulky ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele