34. kolo
25.04.2015 16:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Newcastle United - Swansea City 2:3

Je to konečně zapečetěné: Swansea letos registruje nejvyšší počet bodů v jedné sezoně Premier League. Ke stanovení nového maxima by přitom dnes Velšanům stačila i jen remíza, labutě se však proti ztrápenému Newcastlu rozhodly zápas nejen vyrovnat, ale i nekompromisně otočit...

St. James Park se po týden starém bojkotu fanoušků opět víceméně naplnil a v prvních minutách měl i pár důvodů k radosti a optimistickým očekáváním.

Především Emmanuel Rivière předváděl patrně nejlepší výkon v pruhovaném dresu a naháněl každý zdánlivě ztracený balon, přičemž to byl právě jeho přízemní centr z levé strany, co dalo vzniknout první brance utkání. Vracející se Jordi Amat sice po 20 minutách zvládl ve skluzu zasáhnout, to ale zcela zbytečně a tak akorát aby nechal poprvé v tomto kalendářním roce skórovat Ayozeho Péreze.

Straky doposud v této sezoně při vstřelení úvodního gólu zápasu ani jednou neprohrály, tentokrát jim to však i při soupeřově bezzubosti z otevřené hry zkrátka nebylo přáno. Swansea si v první půli vypracovala slibné příležitosti jenom ze standardek Sigurdssona, a co se po Islanďanových rozích nepodařilo oběma stoperům Williamsovi s Fernándezem, to závěrem poločasu dokázal alespoň Nélson Oliveira.

Na druhé straně se na sklonku úvodní části mohl hlavou klidně prosadit také aktivní Rivière, druhé dějství už nicméně bylo o něčem docela jiném. Velšané své soky okamžitě zaskočili po Krulově mizerné rozehře ze 49. minutě, když se Montero vyřítil po levém křídle a Oliveirovo šikovné přepuštění Ekvádorcovy příhry umožnilo skórovat Sigurdssonovi.

Zhruba v tom okamžiku Newcastle definitivně přestal být tím nadějným souborem z první půle a fyzicky i mentálně kompletně odešel. Zhruba 20 minut před koncem takhle Cork hravě přesprintoval půlku hřiště a po narážečce s Oliveirou zvýšil už na 3:1, což málem doplnila ještě Shelveyho štiplavá rána ze střední vzdálenosti.

Jiskru naděje na srovnání nakonec Magpies vykřesal až střídající Siem de Jong, který se po dlouhých patáliích s plícemi vrátil na trávník utěšeným volejem po Colbackově centru.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
NuFc23

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kluby se v klidu dohodly na 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele