18. kolo
26.12.2014 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Manchester United - Newcastle United 3:1

Manchester United na Old Trafford porazil Newcastlu 3:1 a prodloužil svou sérii bez prohry již na osm zápasů. Hlavní hvězdou tohoto duelu se stal Wayne Rooney, jenž první dva góly sám vstřelil a na třetí van Persiemu výborně přihrál. Za hosty kosmeticky upravil skóre z penalty střídající Papiss Cissé.

Louis van Gaal udělal oproti minulému remízovému utkání ve Villa Parku v sestavě pouze jedinou změnu. Místo Darrena Fletchera nastoupil mladý stoper McNair a Fletcherovo místo ve středu zálohy zaujal Michael Carrick. V úvodu utkání dělal domácí defenzivě problém, která měla věkový průměr něco málo přes 22 let, zejména agilní Ayoze Pérez. Rodák z Tenerife však svou největší příležitost ve 12. minutě nevyužil.

Poté zvedali diváky ze sedaček nizozemští hráči na obou stranách. Nejprve obdržel Robin van Persie perfektní míč za obranu, obhodil si brankáře Alnwicka, ovšem z úhlu už nedokázal poslat míč mezi tři tyče. Na opačném konci hřiště zase předvedl nevídanou individuální akci pravý bek Daryl Janmaat a pouze skvělý zákrok Davida de Gey uchránil Red Devils od obdrženého gólu.

Zadáka Magpies to mohlo mrzet o to víc, neboť domácí zanedlouho udeřili. Perfektní centr Maty vrátil Falcao před prázdnou branku Rooneymu a kapitán United neměl problém trefit prázdnou branku. Čtyři minuty nato mohl sám kolumbijský kanonýr rozvlnit síť, ale jeho hlavička mířila těsně vedle.

Ještě do přestávky přidali svěřenci Louise van Gaala druhý zásah. Mata vykouzlil další geniální přihrávku na Rooneyho a ten z hranice penalty s přehledem poslal míč k pravé tyči. Devětadvacetiletý anglický reprezentant tak vsítil svůj druhý dnešní gól a v tu chvíli ještě netušil, že si své statistiky po změně stran ještě vylepší.

V 53. minutě totiž právě Wayne Rooney našel pasem přesně hlavu van Persieho, jenž z bezprostřední blízkosti pokořil bezmocného Alnwicka potřetí. Na prahu 80. minuty mohl alespoň zkorigovat výsledek nejlepší hráč Newcastlu Pérez, když obral o míč váhajícího Fletchera a následně nasadil jesličky McNairovi, brankář de Gea však balón vytěsnil na rohový kop.

V závěru se Magpies čestného úspěchu přece jen dočkali. Colbacka ve vápně trochu neohrabaně poslal k zemi Phil Jones a jeho jmenovci, hlavnímu rozhodčímu, Miku Jonesovi nezbylo nic jiného, než odpískat pokutový kop. K tomu se postavil střídající Cissé a nekompromisní ranou pod břevno nedal španělskému brankáři sebemenší nárok zasáhnout.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (15)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
diastan

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Beros

Za poslední 3 zápasy jsme daly 1!!!! gól a dostaly 9, takže myslím, že tyhle čísla mluví sama za sebe.... A ještě navíc jedem hrát na Old Trafford proti rozjetým United.... Útok prostě stojí za prd a když obrana nebude mít den, tak se to může pěkně zvrtnout...

Reagovat
smazaný uživatel

No, manchester formu má, my sme upadli po výhre nad chelsea akoby to bol náš sezónny cieľ, čo nové, taylor je otázny takže ak tam pôjde Wili tak sa dosť bojím.....neviem či sa mám tešiť že po dlhej dobe si pozrem zápas NUFC alebo mám plakať...aj keď som zarytý fanúšik, nevidím najmenšiu cestu ako uspieť, pre nás bude asi úspech ak neinkasujeme štyrku....

Reagovat
Beros

Proč po dlouhé době??? Ja sleduju každý zápas, když je čas...

Reagovat
smazaný uživatel

pretože vždy mi to vyšlo tak, že som bol v robote keď hral Newcastle, vždy si ich pozriem len z reprízy.....najlepšie bolo že proti chelsea som nevedel výsledok a pozerať to bolo krásne

uvidíme čo zajtra, výborná správa že Siem De Jong je späť, na celý zápas to asi nie je, na nejakú dobu by to ale mohlo byť

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastlu moc nejde poslednú dobu za to nám ano musíme si spríjemniť sviatky a zvíťaziť United GO GO 3:0 Rooney Mata Falcao

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1 100%

Reagovat
NuFc23

5:0

Reagovat
scholes18

Reagovat
MySch017

Falcao rozhodne neprihrával na Rooneyho gól hlavou, ale pravačkou v sklze po Matovom centry

Reagovat
smazaný uživatel

Tedy aniž bych chtěl nějak přehnaně rýpat, tak věta "V úvodu utkání dělal domácí defenzivě problém, která měla věkový průměr něco málo přes 22 let, zejména agilní Ayoze Pérez" je přinejmenším na pohlavek...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele