16. kolo
14.12.2014 14:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Manchester United - Liverpool FC 3:0

Šest utkání v řadě. Na začátku listopadu byl Manchester United desátý v lize a na první Chelsea ztrácel propastných třináct bodů. Dnes je po sérii výher už třetí a náskok vedoucího celku stáhl na bodů osm. Hrdinou zápasu se stal David De Gea, který pochytal okolo šesti gólových šancí.

Celé utkání se neslo v takové soukromé bitvě Sterling a Balotelli vs. David De Gea. Mladík z Liverpoolu se jen v prvním poločase dostal do dvou stoprocentních šancí, ale španělský gólman momentálně chytá v životní formě a opět byl při vítězství United klíčovou postavou.

Po deseti minutách hry zachránil špatně bránící spoluhráče poprvé - Adam Lallana poslal Sterlingovi přesný pas dovnitř šestnáctky, jenže zakončení rychlého křídelníka postrádalo přesnost i razanci. De Gea jen ideálně nastavil nohu a nechal se do ní nastřelit. Okamžitě z protiútoku udělal Valencia školáka z Allena, nasadil mu housle a následnou přihrávku proměnil Rooney střelou z vápna v úvodní branku.

Poté se o slovo přihlásila opět dvojice De Gea - Sterling. Liverpoolský fotbalista se prodral do vápna, obešel Jonese a ztroskotal až na brankáři, jehož paže byla na přední tyčce příliš silná. Góly dávali jen domácí - Youngův centr prodloužil Van Persie pět minut před pauzou na Juana Matu a drobný záložník neměl potíž míč uklidit hlavou do prázdné branky. Podle opakovaných záběrů však gól padl proti pravidlům - Mata se v momentu Persieho teče nacházel v metrovém ofsajdu.

Nedá se říci, že by byl Manchester lepším týmem, ostatně jako je tomu v posledních týdnech pravidlem. Mít Liverpool v kádru zdravého Sturridge a Luise Suáreze, patrně bychom viděli přestřelku. Minelu Evanse krátce po obrátce zachránil opět De Gea, který Sterlingovi nedovolil skórovat v samostatném nájezdu.

David De Gea se jako spasitel projevil zase v 67. minutě. Sterlinga sice obrana United vytlačila ze střelecké pozice, jenže hbitý štírek dokázal alespoň zadovkou oslovit Maria Balotelliho, jehož ránu vytěsnil španělský kouzelník konečky prstů na břevno.

No a definitivní tečka za utkáním se udála jen čtyři minutky nato. Rychlý protiútok United užuž vypadal zmařeně po nepřesné Rooneyho přihrávce napříč vápnem - domácím ovšem pomohl zoufale špatný stoper Lovren. Nejenže "odkopem" namazal Matovi, navíc kvůli jeho těžkopádnosti nebyl Van Persie vystaven do ofsajdu a mohl zakončit do prázdné brány.

Závěr duelu ještě ověnčil dvěma skvostnými zákroky muž utkání David De Gea. Dvakrát si počíhal na aktivního Balotelliho a ke třem bodům za vítězství tak zajistil United i čisté konto.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (37)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
M1ck0

Záleží jak dopadne zápas s Basilejí... Pokud porazíme Basilej tak porazíme i Scums :) tip: 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
7C.Ronaldo

7:0

Reagovat
PePiG7

2-1 Wazza, RvP - Gerrard z pen.

Reagovat
Infernoqt

tak nějak jsem to tipoval i já, penalta přijde po zákroku na Sterlinga

Reagovat
forrest

4:1 - 14. Rooney, 44. Van Persie, 67. Gerrard, 80. Van Persie, 90. Van Persie

Reagovat
scholes18

Gary

Manchester United may have left Southampton with three points, but Gary Neville felt their performance was laughably bad.

"I think probably he won't have managed as bad a passing performance as that in his career. Louis van Gaal will watch the video back and think they were so bad in their passing at times. It almost got to the point where you started laughing it was so bad. I was that frustrated, I was laughing,

"I couldn't believe the amount of times they gave it away and in the first half, the amount of times they passed it back. You're looking at players there and there's £100million worth in central midfield and £50m or £60m up front. They're massive players.

"Forget the back. Antonio Valencia and Ashley Young are make-shift wing-backs at best and you’ve got young kids and players playing out of position. I can see why it would be bad at the back and disrupted. In front of that, it was so bad in terms of the passing and the accuracy of the passing. Louis van Gaal will be shocked at how bad it was. I was shocked."

"They will be absolutely delighted to see themselves third in the league. It was so bad at times. It got slightly better in the second half, but it wasn't a good United performance even if it was a great result. They'll think that’s all that matters but they are going to have to step it up. They keep getting injuries. [...]They had to make two changes to the back four / five again in the first half an hour. They can't keep defenders fit.

"They look shaky on the ball and tonight they lacked counter-attack and any speed. Against Arsenal when they were that bad they had the counter-attack through Di Maria but tonight they didn't have anything. They've got away with murder tonight really with that performance. Southampton weren't very good at times and looked like a team shot on confidence. All in all, United will be happy with the result, but they’re going to have to play better than that."

by Sky Sports

Reagovat
scholes18
Reagovat
smazaný uživatel

Cítim veľkolepú hru aj veľkolepí výsledok treba skrátka už to Loserpool rozbiť tip 4:1 Rooney, 2x Persie, Herrera- Gerard

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Vypadá to jednoduše,ale tipnu X tj.překvapení.

Reagovat
eden_h

0:3

Reagovat
usarny

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
jjnovo

Liverpool dostane naložíno!! 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrajeme 1:2 dneska doufám vždycky veřím LFC

Reagovat
scholes18

1/ano ( konecny vysledok/obidvaja timy skoruju )

Reagovat
klokan.paul

Tip 1

Reagovat
7C.Ronaldo

1 a padne 3 a vic branek

Reagovat
smazaný uživatel

ved v liverpoole beha len streling a countinho:D

Reagovat
Ebola SVK

hovorí sa že po bitke je každý generál.....ale kto videl vystúpenie Liverploolu s Bazilejom dá za pravdu ,že reds nemali mať dnes žiaden nárok...čistá jednotka, výsledok tomu aj zodpovedá. Akú takú snahu badať na Sterlingovi ,behá dribluje od polky po 16 je skvelý,ale na súperovej 16 to celé končí . Nevie ani vystreliť ani prihrať....o Lucasovi Allenovi ani neviete že sú na ihrisku...Henderson ako tak,ale viac je to bojovník . Matematicki napísané No Suarez Sturidge no goal

Reagovat
Devil

Body jsou,goly taky,ale ta hra je otřesná.......alespon se nikdo tentokrát nezranil.

Reagovat
magnat7

zranil sa rojo na rozcvicke

Reagovat
VanKun88

Jak hral SG8?

Reagovat
freewill

Co to je za blábol ..." Mít Liverpool v kádru zdravého Sturridge a Luise Suáreze ..." - a což takhle kdyby byl u United k dispozici Blind, Shaw, Rojo, Smalling, Rafael, DiMaria? Na kdyby se nehraje.

Reagovat
scholes18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jjnovo

Reagovat
Melda

Zápas jsme neviděl, bohužel ale podle souhrnu zápasu nehrál Liverpool vůbec špatně (krom Lovrena) může to někdo potvrdit?

Reagovat
smazaný uživatel

No, Liverpool hrál IMHO celkem tužku, ovšem díky naší tragikomické obraně nás nakonec ii tak přestřílel tuším 2:1. Ještě, že stál v bráně De Gea...

Reagovat
MySch017

De Gea je v momentálnej forme, a to bez debaty, najlepším brankárom sveta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nebud smiesny:D formu ma paradnu..ale najlepsi brankar?:D

Reagovat
scholes18

vravel bez debaty tak bez debaty a hotovo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele